Omavalitsuste ühendus otsib Pärnumaa vapimärgi väärilisi

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnumaa vapimärgi kandidaadiks saab esitada isiku, kes seda varem juba pälvinud pole.
Pärnumaa vapimärgi kandidaadiks saab esitada isiku, kes seda varem juba pälvinud pole. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa omavalitsuste liit (POL) ootab ettepanekuid inimeste kohta, kes on väärilised kandma Pärnumaa kõrgeimat autasu, Pärnumaa vapimärki.

Pärnumaa vapimärk on asutatud Pärnumaale osutatud teenete tunnustamiseks. Aumärk omistatakse isikutele, kes oma silmapaistva töö ja tegevusega on palju kaasa aidanud maakonna arengule, sealhulgas väljapaistvate saavutuste eest spordis ja kultuuris. Selle võib anda nii Eesti Vabariigi kodanikule, välismaalasele kui kodakondsuseta isikule. 

Vapimärk koosneb hõbedasest reljeefsest tammepärjast, mille alumisel poolel kaardub oksüdeeritud lint reljeefse kirjaga “Pärnumaa”. Tammepärja keskel on kullatud hõbedast ja musta emailiga viimistletud Pärnu maakonna vapp. Märgi tagaküljele on graveeritud aumärgi number.

Teenetemärgi andmise ettepanek peab sisaldama inimese ees- ja perenime, sünniaega või isikukoodi, kontaktandmeid (telefoninumber ja meiliaadress) ja teenete kirjeldust. Ettepanekud tuleb esitada 31. detsembriks meiliaadressil pol@pol.parnumaa.ee.

Pärnumaa vapimärgi on saanud ka mitte-eestlane: Norra Buskerudi maavolikogu esimees Roger Ryberg pälvis selle 2018. aastal.
Pärnumaa vapimärgi on saanud ka mitte-eestlane: Norra Buskerudi maavolikogu esimees Roger Ryberg pälvis selle 2018. aastal. Foto: Mailiis Ollino

Pärnumaa vapimärgi on 1993. aastast pälvinud 121 meest ja naist. Mullu said selle Enn Kuslap, Guido Ratnik, Hannes Toomsalu ja Roland Leesment.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles