Tali ja Veelikse saavad uue ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni

Lauri Mutso
Copy
Vesi, mis Tali keskasula elanikel praegu kraanist tuleb, on hägune ja nuusutades võib tunda raua lõhna.
Vesi, mis Tali keskasula elanikel praegu kraanist tuleb, on hägune ja nuusutades võib tunda raua lõhna. Foto: Mailiis Ollino

Saarde valla Tali ja Veelikse küla ühisveevärk ja -kanalisatsioon on pikemat aega olnud väga kehvas seisus: vesi on sogane ja raualõhnaline. Nüüd on aga lepingud sõlmitud ja aasta jooksul saab kogu veesüsteem kahes külas täielikult välja vahetatud.

OÜ Saarde Kommunaal korraldas sel sügisel kaua oodatud hanked, tänu millele paraneb Tali ja Veelikse külas märgatavalt veevärgi- ja kanalisatsioonisüsteem. Kõik töövõtjad on hangetele leitud ja lepingud sõlmitud.

Projektide elluviimist koordineeriva OÜ Europolise projektijuhi Raul Altnurme selgitust mööda on Talil plaanis täielikult rekonstrueerida reoveepuhasti, kohandada veetöötlusjaam tänapäeva nõuete järgi ja asendada kogu külas amortiseerunud vee- ja kanalisatsioonitorustik.

Saarde Kommunaali juhataja Morten Aasarohu kinnitusel on tegemist kõige ulatuslikuma vee- ja kanalisatsioonisüsteemi uuendamisega, mis Tali külas viimasel 30 aastal ette võetud. Ehitustööd teeb OÜ Sanbruno, mis peaks nendega lõpule jõudma järgmise aasta lõpuks. Ehituslepingu kogumaksumus on  käibemaksuta 811 549 eurot ja töid kaasrahastatakse osaliselt keskonnainvesteeringute keskuse keskkonnaprogrammist.

OÜ Saarde Kommunaali juhataja Morten Aasarohu sõnutsi on lepingud sõlmitud ja järgmise aasta lõpuks toimib mõlemas külas täielikult uus veevärk.
OÜ Saarde Kommunaali juhataja Morten Aasarohu sõnutsi on lepingud sõlmitud ja järgmise aasta lõpuks toimib mõlemas külas täielikult uus veevärk. Foto: Urmas Luik/Pärnu Postimees

Veelikse külas on samade tööde tarvis sõlmitud leping OÜ Wesico Projectiga, ehitus läheb maksma 77 195 eurot ja tööd peavad valmis saama tuleva aasta novembriks.

Saarde vald tagab projektide omafinantseeringu Saarde Kommunaali osakapitali kaudu.

Aasarohu hinnangul aitab nende investeeringute elluviimine palju kaasa, et Tali ja Veelikse inimeste elukvaliteet paraneks.

Vesi, mis Tali keskasula elanikel praegu kraanist tuleb, on hägune ja nuusutades võib tunda raua lõhna. Kohalike kinnitusel oli küla senine veetorustik vanem kui 40 aastat tagasi ehitatud elamud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles