Pärnu valiti Läänemere maade kõige jätkusuutlikumaks sihtkohaks

Pärnu Postimees
Copy
Läänemere turismifoorumil valiti kõige jätkusuutlikumaks turismisihtkohaks Pärnu.
Läänemere turismifoorumil valiti kõige jätkusuutlikumaks turismisihtkohaks Pärnu. Foto: Ardi Truija

Läänemere turismifoorumil avalikustati need Läänemere-äärsed sihtkohad ning turismitooted ja -teenused, mis sel aastal on paistnud silma kõige jätkusuutlikuma tegevusega.

Võitjad valiti välja kolmes kategoorias: Läänemere maade kõige jätkusuutlikum turismisihtkoht, turismitoode või -teenus ja turismiteenuste pakkuja.

Oma avalduse lähetas konkursile üle 30 kandidaadi Taanist, Eestist, Islandilt, Lätist, Leedust, Norrast, Venemaalt, Soomest, Rootsist ja Saksamaalt.

Tihedast konkurentsist Läänemere kõige jätkusuutlikuma turismi sihtkoha tiitlile väljus võitjana Pärnu. Samas kategoorias sai teise koha Saaremaa. Rohkem tunnustust Eestisse ei tulnud.

Kõige jätkusuutlikuma turismitoote auhind läks Taani ja kõige jätkusuutlikuma teenustepakkuja tiitel Soome.

Võiduga kaasneb õigus kasutada spetsiaalset säästva turismi logo, teatas Pärnu linnavalitsus pressiteate vahendusel.

Kandidaate hindasid rahvusvahelised eksperdid ja Läänemere maade nõukogu.

Võitjad valiti välja kolmes kategoorias: Läänemere maade kõige jätkusuutlikum turismisihtkoht, kõige jätkusuutlikum turismitoode või -teenus ja kõige jätkusuutlikum turismiteenuste pakkuja.
Võitjad valiti välja kolmes kategoorias: Läänemere maade kõige jätkusuutlikum turismisihtkoht, kõige jätkusuutlikum turismitoode või -teenus ja kõige jätkusuutlikum turismiteenuste pakkuja. Foto: Pärnu linnavalitsus

Hindamisel võeti aluseks iga kandidaadi saavutused: konkreetsed kogemused ja näited, kuidas on suudetud turismi COVID-19 pandeemia ajal ja järel edendada ning mismoodi on õnnestunud pandeemia järel turismielu elavdada, järgides seejuures kestlikkuse põhimõtteid.

Läänemere turismifoorumi korraldustiimi liige, Leedu majandus- ja innovatsiooniminister Rimantas Sinkevičius ütles, et esiti tekitas jätkusuutlikkuse konkursi idee vastakaid arvamusi.

“Ma tunnistan, et seda konkurssi välja kuulutades olid meil väga suured kõhklusi – pole ju saladus, et see aasta on turismindusele enneolematult keeruline olnud ja ega me keegi tea, mida toob tulevik. Kuid täna tunnustatuid teatavaks tehes on kõigile selgeks saanud, et kestlik turism ei ole oluline ainult koroonaviiruse leviku ajal, vaid edaspidigi. COVID-19 levik aitas meil paremini mõista, kuivõrd tähtis on jätkusuutlikkus. Olen veendunud, et kõik tunnustuse saajad on selle au igati välja teeninud ja ma loodan, et meie algatatud jätkusuutlikkuse turismiauhindadest saab Läänemere turismifoorumi traditsioon,” märkis Sinkevičius.

Pärnu nimel võttis tunnustuse videosilla vahendusel vastu abilinnapea Rainer Aavik.

Läänemere maade turismifoorum on mõeldud kõikidele turismiasjalistele: ettevõtjatele, avaliku ja kolmanda sektori esindajatele. Tänavu korraldavad foorumit leedukad ja see on esimest korda veebipõhine. Sündmus toimub 13. korda.

2016. aastal võõrustas Läänemere maade turismifoorumit Tartu ülikooli Pärnu kolledž.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles