Volikogu kruttis külalistele linnabussi kuukaardi hinda veidi madalamaks

Pärnu Postimees
Copy
Muudatuse eesmärk on kehtestada ühised piletihinnad kõigile memorandumiga liitunud Pärnumaa valdade elanikele.
Muudatuse eesmärk on kehtestada ühised piletihinnad kõigile memorandumiga liitunud Pärnumaa valdade elanikele. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnabusside kuukaart, mida müüakse väljaspool Pärnumaad sisse kirjutatud inimestele, hakkab linnavolikogu tänase otsuse kohaselt 1. jaanuarist maksma senise 45 asemel 35 eurot ja 30 päeva sooduspilet senise 25 asemel 20 eurot.

Pärnumaal kehtib ühtne bussipiletite süsteem, kus samad piletid ja sõidusoodustused kehtivad väikeste eranditega kõigile Pärnumaa elanikele. “Tööl käivatel pärnumaalastel on kõige kasulikum osta kümme eurot maksev kuukaart, millega 30 päeva jooksul võib piiramatult sõita nii maa- kui linnaliinidel. Samal ajal on väljaspool Pärnumaad sisse kirjutatud inimestele kehtestatud kõrgemad pileti hinnad,” vahendas linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Linnavolikogu langetas väljapoole Pärnumaad sisse kirjutatud inimeste kuupileti hinda, jättes tunni-, päeva- ja viie päeva piletite hinna esialgu samaks. Eeskätt mõjutab see mujal Eestis elavate, kuid Pärnus õppivate õpilaste ja üliõpilaste kulutusi, samuti Pärnumaa tudengeid, kes on Tallinna või Tartusse sisse kirjutatud.

30 päeva sooduspileti ostmise õigus on praegu väljaspool Pärnumaad elavatel õpilastel, üliõpilastel, 65aastastel ja vanematel isikutel, puuduva töövõime, keskmise või raske puudega 18aastastel ja vanematel inimestel. Järgmise aasta algusest võivad turisti sooduspileti osta ka kõik alla 65aastased pensionärid, töövõimetuspensionärid ja osalise töövõimega isikud.

Tasuta on Pärnu linnabussides seni sõita tohtinud kaitseväe ajateenijad, koolieelikud, puudega kuni 18aastased ja nende saatjad, sügava puudega 16aastased ja vanemad inimesed ning nende saatjad, raske nägemispuudega isikud, sügava või raske nägemispuudega isiku saatjad või puudega isikut saatvad juht- või abikoerad ning Pärnumaale sisse kirjutatud õpilased, üliõpilased, 65aastased ja vanemad isikud, pensionärid, represseeritud, keskmise ja raske puude ja puuduva töövõimega inimesed. Peale nende otsustas volikogu 1. jaanuarist tasuta sõidu õiguse anda Eestist sunniviisil tuumakatastroofi piirkonda katastroofi tagajärgi kõrvaldama saadetutele ja kõigile represseeritule. Varem said linnabussides tasuta sõita vaid Pärnumaale sisse kirjutatud represseeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles