Pärnu viisaastaku eelarvestrateegia panustab uuele sillale ja teedele

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu lähiaastate suurim investeering on eelarvestrateegia kohaselt uus sild.
Pärnu lähiaastate suurim investeering on eelarvestrateegia kohaselt uus sild. Foto: Mari-liis Vunder/trilog Studio OÜ

Pärnu linnavolikogu kinnitas linna eelarvestrateegia aastateks 2021–2025, mille järgi järgmise viie aasta jooksul kavatsetakse investeerida 85 miljonit eurot.

Lähiaastate suurim investeering on uus sild, mille ehitamist tahetakse alustada järgmise aasta oktoobris. Silla rajamiseks on planeeritud 22 miljonit eurot, sellest 10,7 on kavas kulutada järgmisel, 5,5 miljonit 2022. ja 5,8 miljonit 2023. aastal. Üle poole sillaehituse rahast loodab linn saada riigilt ja Euroopa Liidult.

19,6 miljonit kulub teede ja tänavate korrashoiuks. Jätkuvad tänavavalgustuse uuendamine, Loode-Pärnusse jalgpallikompleksi rajamine ja paljud teised arengukavas planeeritud ettevõtmised. Järgmisel aastal on kavas hakata remontima Rääma põhikooli ja lõpetada see 2022. aastal.

Osa investeeringutest finantseeritakse laenude abil. Järgmise viie aasta jooksul on plaan uusi laene võtta 18,7 miljoni euro eest, mis ei suurenda Pärnu linna laenukoormust üle lubatud piirmäära, jäädes alla 50 protsendi aastaeelarvest. Põhitegevuse tulemiks on planeeritud 6,2–7,7 miljonit eurot aastas, eelarve puudujääk kahaneb 2025. aastaks 2,1 miljonini.

Abilinnapea Meelis Kuke sõnul näitab eelarvestrateegia elukeskkonna arendamise võimalusi. “Linna jätkusuutliku arengu tagab plaanipärane ja sihikindel arendamine ja investeerimine. Vaatamata koroona mõjudele on eelarvestrateegia koostatud ambitsioonikana, jäädes siiski mõistliku konservatiivsuse raamidesse. Õigel ajal tuleb raha laenata ja kõik toetusvõimalused ära kasutada, kuid pikemas perspektiivis on kõige olulisem hoida tulud kuludest suuremana,” rääkis Kukk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles