Volikogu nimetas Pärnu abilinnapeaks Silver Smeljanski

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu linnavolikogu nimetas omal soovil ametist lahkunud abilinnapea Rainer Aaviku asemele Silver Smeljanski.
Pärnu linnavolikogu nimetas omal soovil ametist lahkunud abilinnapea Rainer Aaviku asemele Silver Smeljanski. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu nimetas omal soovil ametist lahkunud abilinnapea Rainer Aaviku asemel uueks abimeeriks Silver Smeljanski.

Smeljanski ametisse nimetamise poolt oli 29 volinikku, vastuhääli ei olnud ja erapooletuks jäi kuus volinikku.

Volinike küsimustele vastates märkis Smeljanski, et muude töövaldkondade kõrval tahab ta uues ametis panustada kaugtöökohtade arendamisse Pärnus.

Pärnu linnavolikogu koalitsiooni moodustavad valimisliit Pärnu Ühendab, Keskerakond ja Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Nii Aavik kui Smeljanski kuuluvad valimisliitu. Aavik otsustas alates eilsest ameti maha panna ja asuda tööle sotsiaalministeeriumis, Smeljanski hakkab tööle 16. novembrist.

Valdkonnad, mille eest Smeljanski abilinnapeana vastutama hakkab, jäävad samaks mis Aavikul: linna areng ja planeerimine, maaga seotud toimingute, ehitusjärelevalve ja muinsuskaitsetöö korraldamine, turism, ettevõtluse arendamine.

31aastane Smeljanski on Pärnus sündinud ja kasvanud. Ta on elanud ja õppinud New Yorgis ja Taanis. 2016. aastal suvepealinna tagasi kolinuna avas ta Baltimaades ainulaadse pakendivaba toidupoe Paljas Pala ja pani järgmisel aastal koos mõttekaaslastega aluse suvepealinna esimesele koostöötamiskeskusele Forwardspace. Enne abilinnapeana tööle asumist tegutses Smeljanski Pärnumaa arenduskeskuses ettevõtlusinkubaatori projektijuhina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles