Läänerannas müristab järgmisel nädalal Orkaan

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Lääneranna vallas harjutatakse  peamiselt Virtsu, Lihula ja Vatla piirkonnas.
Lääneranna vallas harjutatakse  peamiselt Virtsu, Lihula ja Vatla piirkonnas. Foto: Lilli Tölp

Kaitseliidu Lääne maakaitseringkond ühes liitlaste ja partneritega korraldab 18.–22. novembrini õppekogunemise Orkaan XV. Orkaan on Pärnumaa, Saaremaa ja Lääne malevat ühendav iga-aastane õppus, kus kolm Lääne maakaitseringkonna malevat harjutavad riigikaitset.

Eriolukorra tõttu jäi Lääne-Eesti kaitseliitlastel ära õppus “Kevadtorm 2020”. Tingituna sellest saab tänavune Orkaan suurejoonelisem kui ükski varasem ja toimub nii Saare-, Hiiu- kui Pärnumaal.

„Kevadel toimuma pidanud reservõppekogunemine Lääne maakaitseringkonna kaitseliitlastele jäi ära, aga soodsate tegurite koosmõjul õnnestus meil kaks õppust ühendada,” rääkis Lääne maakaitseringkonna pealik kolonelleitnant Rasmus Lippur. „Meil avaneb võimalus kevadeks planeeritud õppe-eesmärke rakendada Orkaanil ja niiviisi Lääne maakaitseringkonna õppetsükli ühele peatükile loogiline joon alla tõmmata.”

Peale Lääne maakaitseringkonna osalevad õppusel Kirde- ja Põhja maakaitseringkonna kaitseliitlased, Läti vabatahtlikud riigikaitsjad Zemessardzest ja muud partnerid.

Lääneranna vallas harjutatakse peamiselt Virtsu, Lihula ja Vatla piirkonnas. Ajuti on siis suletud Kalli–Karuse tee, sellest teavitatakse eraldi. Samuti piiratakse õppekohtades ajutiselt kiirust.

Õppusega seoses sõidab Lääne-Eestis tavapärasest rohkem kaitseväe ja Kaitseliidu masinaid, seetõttu tuleks õppuse alal olla eriti tähelepanelik ja jälgida muutuda võivat liikluskorraldust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles