Täiskasvanute gümnaasium ja Mai kool naasevad kontaktõppele

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Pärnu Mai kooli direktori Silja Kikerpilli jutu järgi on arutatud, et kui ilm lubab, toimuksid kehalise kasvatuse tunnid õues, et lapsi saaks paremini hajutada.
Pärnu Mai kooli direktori Silja Kikerpilli jutu järgi on arutatud, et kui ilm lubab, toimuksid kehalise kasvatuse tunnid õues, et lapsi saaks paremini hajutada. Foto: Mailiis Ollino

Tulevast esmaspäevast naasevad kontaktõppele Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi ja Pärnu Mai kooli 5.–9. klassi õpilased. Algklassid jäävad veel nädalaks koju.

Mai kooli direktor Silja Kikerpill kinnitas, et tulevast nädalast tulevad põhikooli vanemad klassid koolipinki tagasi. Nemad on digiõppel olnud juba kaks nädalat. Sel nädalal distantsõppele jäänud algklassid naasevad kooli loodetavasti ülejärgmisel nädalal.

“Kuna meil on suur kool, siis natukene veel hajutame,” selgitas Kikerpill. “Annaks jumal, et ei tuleks uusi nakatunuid.”

Koolijuhi jutu järgi on arutatud sedagi, et kui ilm lubab, toimuksid kehalise kasvatuse tunnid õues, et lapsi saaks paremini hajutada. Nii soovib kool kaitsta õpetajaidki. Kikerpill tõi esile, et asümptomaatilise lapse ja õpetaja kokkupuutel kuulub riskirühma viimasena nimetatu.

Pärnu täiskasvanute gümnaasium sulges koolimaja õppetööks sel esmaspäeval. Direktor Karin Kurvitsa teatel minnakse esmaspäevast klassidesse tagasi, kuna nädala jooksul pole nakatunuid ega lähikontaktseid lisandunud. “Praegu tundub, et õnnestus ahel katkestada,” rääkis Kurvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles