:format(webp)/nginx/o/2020/11/20/13487843t1h8c9e.jpg)
Tallinnas Saku Suurhallis kokkade olümpial Bocuse d’Oril asjatasid võistluspaigas teiste seas Team Swissi logoga pusas Pärnu kokad Piret Pusse ja Ronald Visnapuu.
1987. aastast iga kahe aasta tagant toimub Prantsusmaal Lyonis üleilmne kokkade mõõduvõtt, mida teatakse kui kokkade olümpiat. Lyoni pääsevad võistlema kontinentide valikvoorude parimad. Tänavusel keerulisel aastal panid Euroopa kokad end proovile oktoobri keskel Tallinnas, kust Lyoni pääsu lunastas kümme riiki. Eesti tuli seitsmendaks ja Šveits kaheksandaks.
“Oleme lihtsalt natuke otud, reaalselt,” vastas Pusse naerdes küsimusele, kuidas pärnakad Kesk-Euroopa tiimi sattusid.