Šveitslaste tuules kokkade olümpiat nuusutanud pärnakad unistavad Eesti esindamisest

Copy
Piret Pusse on suupisteid valmistanud presidendi vastu­võtukski.
Piret Pusse on suupisteid valmistanud presidendi vastu­võtukski. Foto: Mailiis Ollino

Tallinnas Saku Suurhallis kokkade olümpial Bocuse d’Oril asjatasid võistluspaigas teiste seas Team ­Swissi logoga pusas Pärnu kokad Piret Pusse ja Ronald Visnapuu.

1987. aastast iga kahe aasta tagant toimub Prantsusmaal Lyonis üleilmne kokkade mõõduvõtt, mida teatakse kui kokkade olümpiat. Lyoni pääsevad võistlema kontinentide valikvoorude parimad. Tänavusel keerulisel aastal panid Euroopa kokad end proovile oktoobri keskel Tallinnas, kust Lyoni pääsu lunastas kümme riiki. Eesti tuli seitsmendaks ja Šveits kaheksandaks.

“Oleme lihtsalt natuke otud, reaalselt,” vastas Pusse naerdes ­küsimusele, kuidas pärnakad Kesk-Euroopa tiimi sattusid.

“Käisin ise Bocuse d’Ori (BD) Eesti voorus, selle võitis Artur Kazaritski. Aga huvi oli väga suur,” rääkis tänavu presidendi vastuvõtul suupisteid meisterdanud kokk. “Presidendi vastuvõtt oli pühendatud Bocuse d’Orile. Astusin seal tähtsate ninade juurde ja andsin teada, et tahaks näha seda üritust lähemalt. Et oleme nõus tegema ükskõik mida, kas või nõusid pesema või koristama.”

Tagasi üles