Esimesel advendil algab jõulukaunistuste konkurss

Pärnu Postimees
Copy
Jõulukaunistustesse tasub suhtuda loominguliselt.
Jõulukaunistustesse tasub suhtuda loominguliselt. Foto: Sille Vadi

Pärnu linn kuulutab esimesel advendipühapäeval välja 2020. aasta jõulukaunistuste konkursi, et tiivustada ettevõtteid, asutusi ja kodanikke ehtima jõuluootusajal majade fassaadi, aknaid ja hoove ning anda nii oma panus kodulinnas pühademeeleolu loomisse.

Konkursist võivad osa võtta kõik: nii era- kui kortermajade elanikud, koolid, lasteaiad, ettevõtted, organisatsioonid ja asutused. Hindamine toimub kuues kategoorias.

Pärnu jõulukonkursi kategooriad:

  • parim vaateaken
  • parim kortermaja aken
  • parim eramaja keskuslinnas
  • parim eramaja osavaldades
  • parim korterelamu
  • parim asutus (k.a koolid ja lasteaiad)
Andmed: Pärnu linnavalitsus

Pärnu linnaaednik Anu Nurmesalu kutsub üles hooneid ja õuealasid dekoreerima. Tema sõnutsi ei ole esmatähtis kaunistuste hulk ega mastaap, vaid ennekõike soov muuta ümbrust pühade puhul kenamaks.

“Pimedal ajal, eriti veel lumevaesel talvel, igatsevad inimesed valgust, ilu ja emotsiooni. Oma kodu, töökoha, kooli või lasteaia ehtimine tekitab hea tunde iseendale, naabruskonnale ja laiemalt tervele kodukandile. Iga vahvalt dekoreeritud hoone, aken või hoov annab linna üldmuljele nii palju juurde ja loob meis kõigis mõnusa jõulutunde,” ütles Nurmesalu. 

Põnevaid, armsaid, efektseid ja isegi vaatemängulisi jõulukaunistusi leiab tervest Pärnust iga aastaga aina rohkem ja inimesed annavad neist linnaaednikule teada.

Pimedal ajal, eriti veel lumevaesel talvel, igatsevad inimesed valgust, ilu ja emotsiooni.

Anu Nurmesalu, linnaaednik

Agarat kaasalöömist ootab Nurmesalu seegi kord.

“Konkurss võiks anda inimestele motivatsiooni võtta ette dekoratsioonide meisterdamine või anda põhjust tuua üle aastate keldrisügavusest taas välja jõuluehted, mida pole ammu üles riputanud. Kaunistused ei pea olema poest ostetud, need võib ka ise teha. Soovin inimestele head tegutsemisindu ja fantaasialendu ning kui inspiratsioonist puudu jääb, siis ehk leiab seda siitsamast linnaruumistki,” innustas linnaaednik.

Linn ootab jõulukaunistustest pilte.
Linn ootab jõulukaunistustest pilte. Foto: Elmo Riig

Parimate jõuluehete kohta oodatakse infot 20. detsembrini. Lühikirjeldus ja aadress ning võimaluse korral foto dekoratsioonidest tuleb saata linnaaedniku e-posti aadressil anu.nurmesalu@parnu.ee.

Pühadekaunistusi hindab žürii, kuhu kuuluvad abilinnapea arengu ja planeerimise alal, linnakujunduse spetsialist, linnaaednik ning kultuuri- ja sporditeenistuse kultuuritöö peaspetsialist.

Võitjad kuulutatakse välja enne jõulupühi, neid tunnustab linn mitterahaliste auhindadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles