Lääneranna vald otsib koduõppel lastele pruugitud arvuteid (1)

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Distantsõppel lastele on arvuti hädavajalik.
Distantsõppel lastele on arvuti hädavajalik. Foto: Vladislav Musakko
  • Vald aitab omalt poolt internetiühendusega.

Lääneranna vallavalitsus kutsub inimesi üles kodus või kontoris jõude seisvat töökorras arvutit kinkima valla õpilastele, kel ajutisel koduõppel puudub arvutikasutusvõimalus.

Koroonaviiruse levides on üha enam koole sunnitud võtma vastu uued meetmed, et hajutada õpilasi ja vähendada nakkusohtu. Lääneranna vallas on täielikul või osalisel distantsõppel Lihula gümnaasium, Virtsu kool ja Kõmsi lasteaed-algkool.

Valla avalike suhete spetsialisti Kristina Kuke jutu järgi katsetavad koolid erinevalt esimesest lainest kombineeritud õpet. “Näiteks Kõmsi koolis käivad lapsed haridustemplis üle päeva, kord on koolimaja suuremate laste, siis jälle väiksemate päralt,” rääkis Kukk. Lihula gümnaasiumis on koduõppel kõik peale kooliuusikute ja hariduslike erivajadustega laste. Virtsus on koduõppel kogu kool.

Uute õppevormide kasutuselevõtul on Kuke sõnutsi oluline, et igal õpilasel oleks arvuti ja internet. Kui viimasega saab vald toetada, tagades võrguühenduse netipulga abil, siis vajalike seadmete hankimisel palub vald heade kodanike abi.

Esimesed kaks arvutit on vallamajja juba jõudnud, ent vajadus on 40.

Miks mitte anda eakatele, kuid töökorras seadmetele uus elu, kinkides need lastele, kes neid vajavad.

Ene Täht, Lääneranna abivallavanem

“Kindlasti on neid, kes on oma arvutid uute vastu välja vahetanud, kuid vana ja töökorras on jäänud seisma. Miks mitte anda eakatele, kuid töökorras seadmetele uus elu, kinkides need lastele, kes neid vajavad,” ütles Lääneranna abivallavanem Ene Täht, kelle sõnutsi saadi kevadel küll hakkama koolist laenutatud seadmetega, kuid need tuli hiljem tagastada. “Oma on ikkagi oma ja seda saab kasutada õppetöös ka tulevikus, kui koroonaviiruse oht on möödas,” selgitas Täht.

Arvutite annetamise kontaktisik on sotsiaalpedagoog Kaire Loomets, kellega saab ühendust meilil kaire.loomets@laaneranna.ee ja telefonil 5663 3562.

Vajadusel sõidab õpetaja raalidele järele.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles