Toidupank ootab kogumispäevadele appi vabatahtlikke

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Toidupanga kogumispäevadel on puudu vabatahtlikest.
Toidupanga kogumispäevadel on puudu vabatahtlikest. Foto: Ardi Truija/Pärnu Postimees /

Sel reedel ja laupäeval on toidupanga toidukogumispäevadel kõigil vabatahtlikel ja annetajatel võimalik anda toimetulekuraskustesse sattunud perede aitamiseks oma panus neljas Pärnu kaupluses: Mai, Ülejõe ja Suurejõe Selveris ning Kaubamajakas Rimi hüpermarketis.

Üldse saab Eestis toitu annetada 47 kaupluses. Toidupanga teatel on koroonakriis märkimisväärselt suurendanud toiduabi vajajate hulka.

„Vabatahtlikuks tulek on eraisikutele, ettevõtetele ja mis tahes organisatsioonidele hea võimalus kaasa lüüa toidupanga töös, kulutades paar tundi heategevusele, millel on suur mõju tuhandetele raskustesse sattunud peredele,” soovitas toidupanga kommunikatsiooni- ja projektijuht Liina Peäske.

„Toidukogumispäevadele on appi oodatud vabatahtlikud kogu Eestis – sel korral umbes 700 inimest varasema ligemale 1000 asemel,” selgitas Peäske. Ta lisas, et praegu on koroonaviiruse leviku tõttu vabatahtlikke puudu pea kõigis maakondades.

Toidukogumispäevad on otsustanud hetkeolukorrast ja seatud piirangutest lähtuvalt seekord üldse ära jätta Läänemaa, Põlvamaa ja Jõhvi toidupank.

Kõik vabatahtlikuks tulijad peavad kandma maski ja kindaid ja olema füüsiliselt terved. Vajalike kaitsevahenditega varustab toidupank.

„Tungivalt soovitame koroonaviiruse riskirühma kuuluvatel inimestel mitte vabatahtlikuks tulla. Samuti palume koju jääda ükskõik milliste haigusnähtudega või kui elatakse koos kellegagi, kes on haige. Koju peaksid jääma ka kõik, kes viimase 14 päeva jooksul on olnud koroonaviirust põdeja lähikontaktsed või kes  ise ootavad COVID-19-testi tulemust,” toonitas Peäske.

Kaupluses hoiduvad toidukogujad otsekontaktist poe külastajatega. „Loodetavasti kliendid ei solvu, kui neil palutakse toiduained ise kogumiskärudesse tõsta, sest me püüame hoida vahet, seega vähendada viiruse leviku riski,” põhjendas Peäske.

Vabatahtlikuks minna soovijad leiavad täpse info toidupanga veebilehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles