Volikogu otsustas täiskasvanute gümnaasiumi liita kutsehariduskeskusega (2)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu täiskasvanute gümnaasium liidetakse Pärnumaa kutsehariduskeskusega kahe aasta pärast.
Pärnu täiskasvanute gümnaasium liidetakse Pärnumaa kutsehariduskeskusega kahe aasta pärast. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Ehkki tänase linnavolikogu istungi alguses andis Pärnu täiskasvanute gümnaasiumi tugiõpilane Liis Kosenkranius rahvasaadikutele üle 1300 allkirjaga koolide liitmise vastaste petitsiooni, võeti volikogus vastu otsus, et täiskasvanute gümnaasiumi tegevus lõpeb 31. augustil 2022 ja põhi- ja üldkeskhariduse andmine kaugõppes jätkub Pärnumaa kutsehariduskeskuses loodavas üldhariduse osakonnas sama aasta 1. septembrist.

Eelnõu seletuskirja järgi on täiskasvanute gümnaasium linna-, kutsehariduskeskus aga riigikool. Kõik täiskavanute gümnaasiumi õpilased saavad riigikoolis õpinguid jätkata sama õppekava järgi nagu täiskasvanute gümnaasiumis. Võimalik on õppida üksikaineid, omandada haridust e-õppes ja eksternina ning soovi korral võtta juurde kutseõppe mooduleid või täiendada end kursustel. Õppetööd saab korraldada õhtuses ja hommikuses vahetuses ning nädalavahetusel.

Riigikoolis avaneb täiskasvanute gümnaasiumi õpilastel võimalus kasutada õpilaskodu, sööklat ja teisi kooli lisavõimalusi (juuksur, autoremonditöökoda, jõusaal). Linn vaatab aastaks 2022 üle ühistranspordi marsruudid ja ajad, et koolile oleks tagatud mugav juurdepääs, seda ka õhtusel ajal. Koolil on 210 parkimiskohta, võimla renoveerimise käigus õnnestub neid juurde luua.

Täiskasvanute gümnaasiumi maja tulevikku pole veel otsustatud, kuid igal juhul kasutatakse seda hariduse andmiseks. Üks variante on koondada sinna Ülejõe piirkonna hariduslike erivajadustega laste õpetamine, mis praegu toimub osaliselt rendipindadel.

Pool täiskasvanute gümnaasiumi õpilastest elab teistes omavalitsustes. Kuna tegemist on regionaalse kooliga, mille õpilaste õpivõimalused ja -tingimused riigikoolis paranevad, pidas volikogu õigeks kool kutsehariduskeskusega liita.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles