Vana-Pärnu lõppu planeeritakse kaubanduskeskust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siia peaks tulevikus kerkima Comarket.
Siia peaks tulevikus kerkima Comarket. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsuses menetletakse detailplaneeringut, milles kavandatakse Vana-Pärnu lõppu Haapsalu maantee ja Nurme tee ristmiku äärde Comarketit.

Haapsalu maantee 41 ja selle lähiümbruse detailplaneering näeb ette Haapsalu maantee 41 kinnistule market-tüüpi kaubandus-teenindushoone rajamise koos automaattankla ja 40kohalise parklaga. Peale selle soovib planeeringu tellija ABC Vara AS rajada riigimaale linnabusside lõpp-peatuse ja autoparkla ühes linnajalgrataste laenutusega.

Planeering on saanud enamiku kooskõlastustest ja peaks varsti vastu võetama. Sellele järgnevad detailplaneeringu avalik arutelu ja kehtestamine.

Vana-Pärnus praegu ketipoode pole ja sellest kohast veidi edasi kavandatud Läänevärava ehitamine on viibinud.

Toimetus küsis ABC Supermarkets ASilt, millal nad kavatsevad kaubanduskeskust ehitama hakata ja millal see võiks valmida, kui suur on Comarketi kaubanduspind ja plaanitav sortiment, millised ja kelle kauplused sinna veel tulevad, kes hakkab automaattanklat opereerima, kuid ettevõtte juhatuse liige Ain Taube ei soovinud firma plaane enne planeeringu kehtestamist avada.

“Kuna detailplaneering on praegu menetlemise faasis, siis ei ole võimalik täna rääkida ehituse alguse ja keskuse avamise ajast. Kui detailplaneering saab kehtestatud, siis saame rääkida juba ka avamisaegadest ning keskuse ning Comarketi täpsest suurusest,” vastas Taube.

Taube lisas, et Haapsalu maantee äärde rajatav Comarket saab olema praegu Pärnus tegutsevatest Comarketi poodidest märgatavalt suurem nii müügipinna kui kaubavaliku poolest. Praegu on ettevõttel Pärnus kolm kauplust: Ranna, Oja ja Mai Comarket, mis oma suuruselt ja sortimendilt kuuluvad lähikaupluste hulka.

Audru vallas hakkas Skandinaavia investoreid koondav Baltic Property Trust 2008. aastal rajama kaubanduskeskust nimega Pärnu Läänevärav, kuid pärast vaiatöid ehitamine peatus. Keskusesse pidid tulema ligi 3000 ruutmeetri suurune toidupood, panoraamkino, jääkeeglihall, suur restoran-pubi ja teenindusasutused ning 350 parkimiskohta, ent ülemaailmse majanduskriisi tõttu investeeringud peatati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles