Õpilaspileti duplikaadi tasu linna koolides kadus

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Edaspidi saab Pärnu koolides õpilaspileti duplikaadi tasuta.
 
Edaspidi saab Pärnu koolides õpilaspileti duplikaadi tasuta.  Foto: Urmas Luik

Veebruaris kirjutas Pärnu Postimees, et õpilaspileti duplikaadi väljaandmise eest tasu küsida ei tohiks, kuid mõne omavalitsuse, kaasa arvatud Pärnu koolid seda siiski teevad. Täna otsustas Pärnu linn kõnealuse tasu kaotada.

Õiguskantsler Ülle Madise on varem teatanud, et koolid rikuvad õpilaspileti korduva väljaandmise eest tasu küsides põhikooli- ja gümnaasiumiseadust, mille kohaselt on õpilasel õigus saada see pilet tasuta.

Nimelt on õpilaspileti esmane ülesanne tõendada õpilane olemist ja seda eelkõige väljaspool kooli, näiteks ühissõidukis sõidusoodustuste saamiseks. Seda lubab lisavõimalustega õpilaspilet. “Seda asjaolu ei muuda õpilaspileti nimetus (näiteks e-õpilaspilet) ega materjal, millest pilet on tehtud. Oluline on, et kool väljastab õpilasele õpilaspileti, millele on kantud vajalikud andmed,” on Madise märkinud.

Üks omavalitsustest, kus asenduspileti väljastamise eest tasu – neli eurot – küsiti, oli Pärnu. Täna tunnistas linnavalitsus aga kehtetuks 2018. aasta korralduse, millega vastav hind kinnitatud oli. Edaspidi saab Pärnu koolides asenduspileti tasuta.

Linnavalitsuse pressiesindaja teatel oli kavas korda muuta juba kevadel, aga koroona levikust tingitud eriolukorra tõttu jäi õpilaspiletite väljastamise teema tagaplaanile, sest distantsõppe ajal vajasid tähelepanu märksa kiireloomulisemad mured.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles