Video ⟩ Koroonaviirus murdis laste jõululuuletustesse

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Jõululuuletuste võistlusel finaali jõudnud lapsed ei saanud  koroonaviiruse leviku tõttu etelda  jõuluvanale ja nende etteasteid hinnati video põhjal.
Jõululuuletuste võistlusel finaali jõudnud lapsed ei saanud  koroonaviiruse leviku tõttu etelda  jõuluvanale ja nende etteasteid hinnati video põhjal. Foto: Pärnu Jõuluküla

Pärnu jõuluküla korraldatud noorte jõululuuletuste konkursil valiti nooremas vanuserühmas parimaks sõnasepaks Pärnu Mai kooli õpilane Danielle Pitman luuletusega “Jõulutunne” ja teises vanuseastmes Tootsi lasteaia-algkooli õpilane Kadi-Katharina Paap luuletusega “Talve palged”.

Žüriisse kuulunud kauaaegne eesti keele ja kirjanduse õpetaja Inga Mänd tunnustas tänavusel konkursil osalejate loomingulisust. “Õpilased olid koos õpetajatega suure eeltöö teinud ja lapsed esitasid väga ilusaid jõululuuletusi,” ütles ta.

Männile jäi luuletusi kuulates kõrva, et lapsed käivad hoolega ajaga kaasas, sest värssides kajastus see, mida teevad nende vanemad, mida vanavanemad ja millega lapsed ise tegelevad.

“Meenub üks tore luuletus, mis rääkis sellest, kuidas pere vaatamata koroonaviirusele Saaremaale vanaemale külla sõidab, sest seal on lumi ja kõige ilusamad jõulud,” ütles Mänd. Tõdedes, et pärgviiruse teema jõudis nii mõnessegi luuletusse. “Laste luuletustes oli tunda, et jõulud on tänavu teistsugused,” lausus õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles