Metsa tänava lõik võib muutuda ühesuunaliseks

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu linnavalitsuse liikluse peaspetsialisti Toomas Tammela arvates on ainus kiirust vähendav ja toimiv lahendus ehitada lisakünnis. Selline kogemus on võtta Lõuna, Ringi ja teisteltki kesklinna tänavatelt.
Pärnu linnavalitsuse liikluse peaspetsialisti Toomas Tammela arvates on ainus kiirust vähendav ja toimiv lahendus ehitada lisakünnis. Selline kogemus on võtta Lõuna, Ringi ja teisteltki kesklinna tänavatelt. Foto: Eno-Gerrit Link

Pärnus Metsa tänaval oktoobris Pöialpoisi lasteaia juurde pargitud auto küljepeegli mahasõitmine ja mitu aastat lasteaia hoolekogule muret teinud parkimisega seotud turvalisuse probleemid on taas päevakorda tõstnud tänava osaliselt ühesuunaliseks muutmise.

Viimati tõstatas parkimisest tingitud ohutusprobleemid ja liikluskorralduse linnavolikogus reformierakondlane Irina Talviste, esitades abilinnapea Mart Järvikule arupärimise, milles uuris viise, kuidas lasteaia kõrval tekkinud liiklusmuresid lahendada, ja küsis, kas Metsa tänaval võiks liikluse osaliselt ühesuunaliseks muuta nagu Koidula gümnaasiumi juures.

Pärnu linnavalitsuse kommunikatsioonispetsialist Anu Villmann ütles, et kuna Metsa tänava liiklus ja lasteaeda minejate-tulijate turvalisus on taas päevakorral, tegeldakse teemaga edasi. “Lahendus ei jõua tänavale aga enne kevadet (isegi kui otsus liikluskorraldust muuta tehakse juba lähiajal), sest pimedal ajal ei ole mõistlik ega turvaline liikluskorraldust muuta,” selgitas Villmann. “Seega on aega, et Metsa tänava liiklusohutumaks muutmine põhjalikult läbi analüüsida, et leida sinna parim võimalik lahendus nii lasteaiale kui piirkonna elanikele.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles