Mobiilsete kiiruskaamerate abil tehti mullu üle 860 000 euro eest trahve

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Mobiilsete kaamerate kindlaks tehtud kiiruseületamiste tunamullusest märkimisväärselt suurem arv tuleneb suuresti sellest, et inimesi, kes nende aparaatidega töötavad, on juurde palgatud.
Mobiilsete kaamerate kindlaks tehtud kiiruseületamiste tunamullusest märkimisväärselt suurem arv tuleneb suuresti sellest, et inimesi, kes nende aparaatidega töötavad, on juurde palgatud. Foto: Margus Ansu

Kiirus- ja foorikaamerad Pärnumaa teede ääres fikseerisid lõppenud aastal 39 662 rikkumist, millest üle 15 434 ehk 39 protsenti tuvastasid teisaldatavad kiiruskaamerad. Liikluses hukkus üheksa ja sai viga 124 inimest.

Ainuüksi Pärnumaal mobiilsete kaameratega kindlaks tehtud kiiruseületamiste eest laiali saadetud trahvide summa ületab 860 000 eurot, millest ligemale 75 protsenti on praeguseks tasutud. Juhtudel, kus kihutamise on tuvastanud patrull ja alustatud on väärteomenetlust, on makstud 80 protsenti trahvidest.

Nagu Pärnu politseijaoskonna patrullijuht Henry Murumaa selgitas, tuleneb mobiilsete kaamerate kindlaks tehtud kiiruseületamiste märkimisväärselt suurem arv kaamerate pikemast tööajast. Teisisõnu: töötajaid, kes teisaldatavate kaameratega tegelevad, palgati juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles