Linn leidis teehooldaja mõni tund enne lumetormi

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu teehooldaja on võitluseks lumega valmis.
Pärnu teehooldaja on võitluseks lumega valmis. Foto: Urmas Luik

Pärnu linnavalitsus kinnitas täna linnatänavate hooldajaks aktsiaseltsi TREV-2 Grupp, mis ühtlasi jätkab suvepealinna tänavate korrashoidmist.

Tänavate hooldaja leidmiseks korraldajatud riigihanke 29. detsembril kukkunud tähtajaks laekus kaks pakkumust, odavaimalt oli valmis töid tegema AS TREV-2 Grupp.

Võitja pakkumus oli käibemaksuga 5 567 383 eurot. 2014. aastal, mil sama ettevõte kuus aastat kestva hankelepingu võitis, oli hind 4 366 183 eurot.

Taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kauri sõnade kohaselt on tänavate hooldamise nõuded karmistunud, hooldepiirkond suurenenud ja hinnad kuue aastaga tõusnud.

TREV-2 Grupi teehooldusleping linnaga lõppes juba juulis ja uut hanget oodati pikisilmi. Siiani oli TREV-2 linnale vastu tulnud ja paari kuu kaupa senist lepingut pikendanud.

Linn põhjendas hilinenud hanget sellega, et linnas tehti eelmisel aastal erakordselt palju teetöid ja kuna hange oli ülimahukas ja kompleksne, võttis selle ettevalmistamine väga palju aega.

Nüüdseks on ettevõte, mis Pärnu tänavaid, jalg-, kergliiklus- ja kõnniteid, parklaid ja bussipeatusi korraks hoiaks, viimaks leitud.

TREV-2 Grupi Pärnu projektijuhi Andres Kogre sõnade kohaselt on firma lumetormiks igati valmis. “Olime täna hommikulgi valmis, aga ei tulnud ju midagi,” muigas ta.

Projektijuhi kinnitusel on kõrgeima taseme ehk bussiliiklusega tänavatele valmis sõitma kuus kuni kaheksa masinat ja kõrvalteedele kümmekond.

“Eks me asu tegutsema kohe, kui selleks vajadus on. Kui viis sentimeetrit lund on maha tulnud, asume tööle,” selgitas Koger. “Kui bussiliiklusega tänavatel hakkab libedus tekkima juba enne, siis alustame mõistagi varem.”

Koger möönis, et palju oleneb sellestki, kas esimene osa sademeist tuleb maha vihma või lumena. “Ega ühtegi ilmajaama selle koha pealt praegu uskuda saa,” märkis ta.

Kui sajab aga kümme tundi järjest, tekib juba eriolukord, mis projektijuhi jutu järgi tähendab pidevat lumekoristust. “Ja kaheksa tunni jooksul pärast saju lõppu teeme selle asja korda,” täpsustas Koger.

Praeguse ilmaprognoosi kohaselt algab sadu ilmselt südaöö paiku ja kestab vähemalt homme õhtu kella kuueni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles