Valitsus kinnitas Pärnu lennujaama 17 miljoni eurose toetuse

Pärnu Postimees
Copy
Pärnu Lennujaama reisiterminal enne rekonstrueerimist.
Pärnu Lennujaama reisiterminal enne rekonstrueerimist. Foto: Mailiis Ollino

Valitsus kiitis heaks 2021. aasta riigieelarve liigendamise eelnõu, millega kinnitas, et Pärnu lennujaam saab väljaehitamise tarvis investeeringutoetust.

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatas, et tulenevalt 2021. aasta riigieelarve seadusest kinnitatakse eelnõu põhjal valitsusasutustele ja nende hallatavatele riigiasutustele 2021. aastaks määratud investeeringute ja investeeringutoetuste objektiline liigendus.

Kõige suuremad investeeringud ja toetused on majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas kogumaksumusega 218,9 miljonit eurot. Mahukaim rahapaigutus on riigimaanteede remondi koondprojekt maksumusega 131 miljonit eurot.

Kõige rohkem investeeringutoetusi läheb Pärnu lennujaama väljaehitamiseks: 17,3 miljonit eurot. Kohalike teede remondiks annab valitsus 17 miljonit ja kohalike omavalitsuste elamufondi investeeringute toetuseks 6,3 miljonit eurot.

Kaitseministeerium saab hoonete ja rajatiste soetuseks ja renoveerimiseks 26,6 miljonit, välisministeeriumi ja välisesinduste ehitusinvesteeringuteks läheb 9,3 miljonit ja sisekaitseakadeemia ühiselamute ümberehituseks miljon eurot.

Kultuuriministeeriumi valitsemisalas on Tehvandi spordikeskusele ette nähtud 4,4 miljonit ja Eesti Rahvusringhäälingule kaheksa miljonit eurot toetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles