Rebased ja kährikud levitavad Vändras lemmikloomadele kärntõbe

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elumajade vahele tulnud haiglase olemisega kährik. Foto on illustreeriv.
Elumajade vahele tulnud haiglase olemisega kährik. Foto on illustreeriv. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Viimasel ajal on asulate lähedal nähtud järjest rohkem kärntõves rebaseid ja kährikuid. Koeraomanikud on mures, sest sellesse piinavasse haigusesse on nakatunud nende lemmikudki.

Vändras otsustati asuda haigete rebaste ja kährikutega võitlusse, vahendas ETV saade Ringvaade.

Lemmikloomade haigestumine on viimasel ajal massiline, nii tuleb igal nädalal väikeses Vändras mõni haige koduloom juurde. "Ma ei ole neid üle lugenud, aga neid tuleb sõltuvalt nädalast üks kuni neli, et iga nädal ikka mõni tuleb juurde," ütles Vändra loomaarst Leina Gerz.

"Targemad mehed oleksid pidanud natuke sellele mõtlema, et marutaudi väljatõrjumisega looduslik regulatsioon lõppes, nüüd hakkas kährikute ja rebaste populatsioon väga suurelt tõusma ja teised haigused vohama," arvas jahimees Märtin Rõõmusaar.

Kärntõve tagajärjed on rasked ja ravi maksab palju. "Tagajärg võib olla lihtsalt, et varsti on meie koerad ja kassid kõik kärntõbised ja see ravi on väga kulukas ja raske," ütles Rõõmusaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles