Lasteaia sulgemisel kohatasu maksma ei pea

Pärnu Postimees
Copy
Aruvälja lasteaed.
Aruvälja lasteaed. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu linnavolikogu vabastas lapsevanemad lasteaia osalustasu maksmisest nende päevade eest, mil munitsipaallasteaed lasteaiateenust terviseameti, valitsuse või linnavalitsuse korralduse alusel ei osuta, sama põhimõtet rakendatakse Pärnu  laste puhul, kelle lasteaiakoht on asendatud lastehoiukohaga.

Päevade eest, mil lasteaiateenust ei osutatud, osalustasu maksma ei pea. Kui aga laps oli kodus, ent lasteaed töötas, osalustasust ei vabastata.

Linnavalitsuse alushariduse peaspetsialist Marga Napp täpsustas, et maksuvabastus ei kehti, kui terviseamet on mõne rühma määranud eneseisolatsiooni. Sel juhul saavad lapsed lasteaias käia, kuid rühma laste liikumine üldkasutatavates ruumides on piiratud.

Osalustasu maksmisest vabastades arvestas volikogu, et alati ei pruugita lasteaeda sulgeda nakkushaiguse tõrjeks. Seetõttu ei pea lapsevanemad osalustasu maksma ka siis, kui linnavalitsus otsustab mõnel muul põhjusel lasteaia erandlikel juhtudel sulgeda ja lapsi pole võimalik mujale lasteaedadesse panna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles