Erafirma paikas oma kulu ja kirjadega Raeküla suusaraja praod

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusfirma Sa.Met töömehed paigaldasid terviseraja silla paneelide vahel olnud pikipragudess toekad puuprussid.
Ehitusfirma Sa.Met töömehed paigaldasid terviseraja silla paneelide vahel olnud pikipragudess toekad puuprussid. Foto: Urmas Luik

Üleeile kirjutas Pärnu Postimees, et Reiu-Raeküla terviserajal üle kraavi ulatuval sillal haigutavad paneelide vahel kaks toekat pikipraegu, mis võivad suustajatele ohtlikuks osutuda. Eile haaras ehitusfirma Sa.Met härjal sarvist ja paikas oma kuludega need praod.

Eile ennelõunal askeldasid ehitusfirma töömehed Raekülas vanal raudteetammil. Leeklambi abil sulatati silla betoonpaneelide vahelistest pragudest sinna kogunenud kõdu ja muld. Seejärel paigutati neisse toekad puuprussid ja kinnitati.

Reiu-Raeküla terviseradu arendav Margus Randmäe Pärnu Kahe Silla klubist tervitas heal meelel ettevõtte initsiatiivi. „Ettevõtte omanikud on ise aktiivsed tervisesportlased ning otsustasid anda oma panuse suusaradade korrastamisse ja ohutumaks muutmisse,“ sõnas Randmäe.

Suusarajal olnud ohtlike pragude parandamine leidis aset kodanikualgatuse korras.

Sa.Met ASi kvaliteedijuhi Janno Metsa väitel hakkavad ehitussektoris valitsenud kõige raskemad ajad mööda saama ja see annab võimaluse panustada Pärnumaa tervisesporti. Suusaradade tiheda kasutaja Metsa jutu järgi on nende firma spordiettevõtmisi toetanud varemgi ja teinud koostööd näiteks Jüri Jaansoni kahe silla jooksu ja kahe staadioni jooksu korraldamisel.

Sama firma rekonstrueeris ja valgustas Reiu-Raeküla terviserajal asuva vana raudteesilla Reiu puhkekeskuse juures.

„Tähelepanelikud tervisesportlased on ilmselt juba näinud kahte suusarada mitmekesisemaks muutvat mäge valgustatud kolmekilomeetrisel rajal,“ rääkis terviseradade uuendustest Randmäe. „2012. aastal ootab populaarset rajavõrgustikku ees veel mitu arendust, mis viiakse ellu koostöös Sihtasutusega Eesti Terviserajad ja ülejäänud partneritega.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles