Audru jõe suudmes vajusid kalamehed läbi jää

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Audru jõe suudme lähedal vajus kaks kalameest läbi jää.
Audru jõe suudme lähedal vajus kaks kalameest läbi jää. Foto: Märt Hindreus

Eile õhtul sai häirekeskus teate kahest merejääl hätta sattunud kalamehest, kes olid Papsaare külas Audru jõe suudme läheduses vajunud läbi jää.

“Mehed olid vajunud läbi liigõhukeseks sulanud jää umbes 25 meetri kaugusel kaldast, kus vee sügavus on tõenäoliselt kaks meetrit,” vahendas Lääne päästekeskuse pressiesindaja Maris Moorits. “Õnneks olid kalameestel kaasas jäänaasklid, mis tõenäoliselt meestel eluga pääseda aitasid ja tänu millele nad said ise kaldale tagasi.”

Koostöös politsei ja kiirabiga andsid päästjad vette kukkunud kalameestele esmaabi ja kiirabi toimetas tugevalt alajahtunud mehed haiglasse.

Pärnu päästekomando rühmapealik Märt Hindreus selgitas, et muutlike ilmastikuolude tõttu on jääolud väga ebaühtlased.

“Audru jõe suudmes on praegu jää vaid paari sentimeetri paksune ja see inimest kindlasti ei kanna,” rääkis Hindreus, kes märkis, et jäänaasklid, mis aitasid meestel eluga pääseda, peaksid jääle minnes kaasas olema.

Samuti soovitab rühmapealik kaasa võtta veekindlasse kotti pakitud mobiiltelefoni ja selga panna uppumatu jope ja püksid. “Ja mis kõige olulisem: teavitage kindlasti lähedasi sellest, kuhu lähete,” pani päästja inimestele eilse õnnetuse tõttu südamele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles