Suurt eelarvemiinust loodetakse aasta jooksul vähendada (1)

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Rahanduse abilinnapea Meelis Kukk avaldas arvamust, et Pärnu eelarve seis on Eesti suuremate linnade seas üks paremaid.
Rahanduse abilinnapea Meelis Kukk avaldas arvamust, et Pärnu eelarve seis on Eesti suuremate linnade seas üks paremaid. Foto: Mailiis Ollino

Hulk vastuhääli ei vääranud eel­misel neljapäeval tänavuse Pärnu linnaeelarve vastuvõtmist. Valimisaasta on alanud ja tänavuse linnaeelarve staar ongi nõndanimetatud sillakoalitsiooni suurim lubadus linlastele: uus sild. Selles peitub nii rekordinvesteeringute kui linna võlakoormuse märkimisväärse tõusu põhjus.

Investeeringuid sai tänavu kirja peaaegu 30 miljoni euro eest ja nendest ligemale 11 miljonit moodustavad silla projekteerimis- ja ehitustööde kulud. Sild ongi peamine põhjus, miks kinnitatud eelarve on nii suures miinuses.

Nii hiigelinvesteering kui ka selle tõttu eelarvesse tekkinud suur puudujääk on osaliselt näilised. Nimelt on silla projekteerimine ja ehitusega alustamine tänavuse eelarve mõistes suuresti vaid raamatupidamislik lüke. Kui selleks tarbeks on arvestatud 10,6 miljonit eurot, siis eelarve koostamist juhtinud abilinnapea Meelis Kukk rääkis, et selline summa tegelikult ära ei kulu ja selleks läheb hoopis paar-kolm miljonit eurot. Üle­jäänu tõstetakse hiljem tulevatesse aastatesse. Eesmärk on, et lepinguid oleks tänavu üleüldse võimalik sõl­mida: kui rahaline kate puuduks, ei saaks seda abimeeri teatel teha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles