Väikeettevõtteid oodatakse kevadel linnalt toetust küsima

Kadrin Karner
, Pärnu Postimehe peatoimetaja asetäitja
Copy
Audrus tegutsev kümne töötajaga väikeettevõte Pärnu Graniit on toetust küsinud kahel korral ja mõlemal korral on neile raha jagunud, nagu kinnitas ettevõtte müügijuht Teet Rehtla.
Audrus tegutsev kümne töötajaga väikeettevõte Pärnu Graniit on toetust küsinud kahel korral ja mõlemal korral on neile raha jagunud, nagu kinnitas ettevõtte müügijuht Teet Rehtla. Foto: Mailiis Ollino

Kuigi Pärnu linnas ja pärast haldusreformi ka osavaldades tegutsevatel väikeettevõtetel on juba alates 2012. aastast võimalik linnalt ettevõtlustoetust küsida, ei õnnestu 35 000 eurot fondiraha igal aastal laiali jagadagi. Ehk on firmade käekäik on toetusetagi hea või peljatakse hoopis raha küsimisega kaasnevat bürokraatiat?

Audrus tegutsev betoonist ehitustooteid ja betooni (ehitussõnavaras kaubabetooni) valmistav kümne töötajaga Pärnu Graniit OÜ taotles toetust paari aasta eest, et minna teadmisi ja kogemusi hankima Euroopas tegutsevalt betoonitehaselt. "Eestis on nii, et kui sul on mingeid tootmisteadmisi vaja, siis konkurendid infot ei jaga. Kuna me selle tehasega otseselt ei konkureeri, siis nemad jagavad oma teadmisi küll," rääkis ettevõtte müügijuht Teet Rehtla.

Rehtla kummutas väite, nagu oleks linnalt toetuse taotleda keeruline. "Toetust on lihtne taotleda siis, kui tead täpselt, milleks sa toetust tahad, ja suudad seda põhjendada," võttis ta protsessi kokku. Tema sõnutsi on linn ette andnud küll toetuse suunad, kuid tegelikult toetatakse eri tegevust.

Sama kinnitab 2006. aasta alguses loodud saunaahje, boilereid ja suitsutorusid tootva Skamet OÜ juhataja Robert Gololob, kelle hinnangul on näiteks ettevõtluse arendamise sihtasutusest toetust küsida märksa ajamahukam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles