Pärnus ollakse tööandjaga rohkem rahul kui mujal

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus leiba teenivad inimesed on valmis oma tööandjat teistele soovitama rohkem kui muudes piirkondades töötajad. Suvepealinna üks suuremaid tööandjaid on tekstiilitootja Wendre.
Pärnus leiba teenivad inimesed on valmis oma tööandjat teistele soovitama rohkem kui muudes piirkondades töötajad. Suvepealinna üks suuremaid tööandjaid on tekstiilitootja Wendre. Foto: Urmas Luik

Pea iga neljas töötaja on valmis oma tööandjat soovitama tuttavatele, nagu selgus tööportaali cvkeskus.ee ja palgainfo agentuuri suurest tööturu-uuringust. Pärnakad on enim valmis tuttavaid samasse asutusse tööle kutsuma.

Uuringus paluti töötajatel hinnata, kui suure tõenäosusega soovitaksid nad oma tööandja juures töötamist tuttavatele.

Selgus, et soovitamisvalmidus erineb asukohati. Pärnus on 28 protsenti ametisolijaid valmis kutsuma tuttavaid enda tööandja juurde tööle.

Kõige vähem, vaid 14 protsenti teeks seda järvamaalased.

Asukohad, kus töötajad on valmis oma tööandjat enim soovitama

  • Pärnu – 28% küsitletutest
  • Tallinn – 27%
  • Viljandi maakond – 27%
  • Harju maakond – 27%
Andmed: CVKeskus.ee

Oma tööandjat on valmis Eestis soovitama iga neljas ja üldse ei taha soovitada pea iga kümnes vastanu.

Infotehnoloogiasektori ning rahandus- ja pangandustöötajatest 39 protsenti on tööandjaga sedavõrd rahul, et kutsuks tööle tuttavaidki. Töötlevas tööstuses aga soovitaks oma leivaisa vaid 19 protsenti ametiskäijatest.

Cvkeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt ütles, et töötajad, kes on valmis oma tööandjat soovitama, on viis korda ustavamad ja plaanivad vähemalt kaks korda pikemat staaži kui need, kes pole valmis soovitama.

Valdkonnad, kus töötajad on valmis oma tööandjat enim soovitama

  • IT – 39%
  • Rahandus ja kindlustus – 39%
  • Kutsetegevus – 33%
  • Haridus – 31%
 Andmed: cvkeskus.ee

Kuigi uuringu tulemused näitavad, et kõrgepalgalised soovitaksid oma tööandjat tõenäolisemalt, ei piisa alati suurest töötasust. Nii kõrgema kui ka madalama palgaga töötajad, kes oma tööandjat suure tõenäosusega soovitaksid, on keskmisest rohkem rahul töökaaslastega.

“Uuring näitab, kui olulised on head kolleegidevahelised suhted. Madalama palgaga aktiivsed soovitajad on rohkem rahul ka meeskonnajuhtimise, töö sisu ja töökeskkonnaga,” tõdes palgainfo agentuuri juht ja analüütik Kadri Seeder, kelle jutu kohaselt kõrgema palgaga töötajad, kes pigem ei soovitaks tööd oma tööandja juures, pole rahul tagasiside saamise, koostöö ja info liikumisega.

Uuringus osales 9733 inimest üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles