Video ⟩ Kohalik mees kavaldas üle Võistesse talvituma jäänud toonekure (1)

Karl Hütt
, reporter
Copy
Võistest päästetud toonekurega sõbraks saanud Marko Saat (pildil paremal) meelitas lindu toiduga, seejärel püüdis ta kinni ja toimetas Eesti metsloomaühingu hoiukoju.
Võistest päästetud toonekurega sõbraks saanud Marko Saat (pildil paremal) meelitas lindu toiduga, seejärel püüdis ta kinni ja toimetas Eesti metsloomaühingu hoiukoju. Foto: Erakogu

Võistest päästeti valge-toonekurg, kes oli otsustanud siia talvituma jääda. Toonekure kavaldas üle kohalik mees, kes temaga sõbrunes ja meelitas lindu toiduga, et ta kätte saada. Samuti leiti ajutine kodu Häädemeeste alevikus tuterdanud noorele luigele. Päästeoperatsioon toimus veel Tori vallas Jõesuu külaski, kus prooviti tabada toonekurge.

Võistes toonekure kinni püüdnud Marko Saat rääkis, et toitis kurge mitu nädalat, enne kui ta linnu usalduse võitis. Mehe sõnutsi sai ta kurega nii suureks sõbraks, et kui lind tema autot nägi, tundis selle kohe ära ja lendas järele. “Kurg oli minuga juba nii harjunud, et tuli paari meetri kaugusele,” lausus ta. Peamiselt toitis Saat kurge räimega, peale kala pakkus ta linnule kanasüdameidki.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles