Fotokonkurss “Pärnu teel” ähvardab läbi kukkuda

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu poole viiv tee aitab konkursil osalejaid pildistamise objekti valikul.
Pärnu poole viiv tee aitab konkursil osalejaid pildistamise objekti valikul. Foto: Urmas Luik

Novembris välja kuulutatud ja 15. jaanuaril lõppema pidanud Pärnu muuseumi eestvõttel ja EMT abiga korraldatava fotokonkursi “Pärnu teel” tähtaega pikendati 26. veebruarini, kuna võistlusest osavõtt on siiani olnud leige.

“Fotokonkursi korraldamise oleme delegeerinud firmale GoodDeals,” ütles Pärnu muuseumi direktor Aldur Vunk.

Tallinnas asuva GoodDealsi turunduskonsultant Piret Hinnov selgitas, et võistluse tähtaega otsustati pikendada, kuna osalejate aktiivsus oli oodatust väiksem. “Seda nii pildistajatel kui pilte hindama ärgitatud inimestel,” sõnas Hinnov. “Põhjusi võib leida nii osalemiskriteeriumide keerukusest kui sellest, et suures pühadesaginas aasta lõpul oli inimestel kindlasti palju olulist toimetamist. Praegu on konkursi finaali jõudnud 30 fotot.”

Fotokonkursi korraldamise idee kasvas Pärnu muuseumi direktori jutu järgi ühest ligi 80 aasta tagusest sündmusest.

“1930. aastatel joonistasid Eesti lapsed pilte oma kodust ning Jaapani lapsed enda kodust, toimus tööde vahetus ja Pärnu muuseumi arhiivides on olemas Jaapani laste joonistused ning Eesti laste nägemus oma maast Jaapanis,” jutustas Vunk. “Nüüd tahame talletada, kuidas Eesti inimesed näevad kodumaad tänapäeval.”

Seegi kord on fotovõistlus mõeldud esmajoones noortele, kuid konkursi reglement ei keela osa võtmast vanematel inimestelgi ja pildistada võib nii seda võimaldava mobiiltelefoni kui digikaameraga.

Selleks, et konkursil osaleda, tuleb pilt teha võimalikult valges ja sellel peab olema mingi füüsiline objekt.

“Pilt ei tohi olla portreefoto,” öeldakse konkursi reglemendis. “Pilt peab tehtud olema Eestis ning pildistada tuleb teed, mis viib pildistamise kohast Pärnu suunas.” Samal ajal lubatakse ülesanne pildiliselt lahendata õuealal ja siseruumideski. Seega ei pea fotol ilmtingimata olema Pärnu maantee, Pärnu suunas kulgev külatanum või metsarada. Küll on Pärnu poole viiv tee orientiiriks pildistamiskoha valikul.

Pilte saab esitada 26. veebruarini aadressil www.parnumuuseum.ee Sealtsamast saab jälgida konkursile laekunud töid ja anda enam meeldinud fotodele oma toetushääle.

Eilse seisuga oli muuseumi kodulehel vananenud teave, mis kuulutas fotovõistluse lõppenuks, kuid GoodDealsi turunduskonsultant kinnitas, et tähtaja pikendamine on otsustatud asi.

Võitjatele on EMT pannud välja auhinnad: kolm uut nutitelefoni. Pärnu muuseum annab parima foto saatjale muuseumi eluaegse tasuta külastusõiguse.

Parematest piltidest on muuseumil kavas koostada näitus ja see 30. märtsil avatavas uues aidamajas üles panna. Samal päeval on muuseum lubanud üle anda auhinnad fotokonkursi võitjatele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles