Peale siseturistide rekordi pole rõõmustada millegi üle

Sirle Matt
, reporter
Copy
Tervis Spaa Grupi juhataja Jaan Ratniku sõnul on keeruline majandada tööjõuga olukorras, kus paar päeva on hästi palju ­teha ja siis on neli päeva tühjust.
 
Tervis Spaa Grupi juhataja Jaan Ratniku sõnul on keeruline majandada tööjõuga olukorras, kus paar päeva on hästi palju ­teha ja siis on neli päeva tühjust.  Foto: Mailiis Ollino

Kui püüda kurvas turismi­statistikas ­midagi head leida, siis kunagi varem pole Pärnumaa hotellides, motellides ja turismi­taludes kokku ööbinud nii palju kodumaiseid puhkajaid kui läinud, koroona-aastal.

Tervis Spaa Grupi juhataja Jaan Ratniku sõnutsi suurenes kodumaiste külaliste hulk neil koguni kolmandiku võrra. “Kiitus kõigile Eesti inimestele, kes oma maa turismiasutusi väisasid!” tunnustas ta.

See-eest välisturistidega on lugu kurb. Võõrsilt tuli siia puhkama või õigemini pääses üle piiri vaid kolmandik võrreldes eelneva, 2019. aastaga.

“Teisel pool on kurb tõsiasi, et kui kaks kolmandikku turust on puudu ja üks kolmandik kasvab 30 protsenti, siis arvuta, kuidas tahad, ei kata see kuidagi kaht kolmandikku, kes piiri tagant tulemata jääb,” tõdes Ratnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles