Majavammi puretud Kabli lasteaed jääb suletuks

Kati Saagim
Copy
Seda, mis saab vammist kahjustatud Kabli lasteaiast, Häädemeeste vallavanem Karel Tölp ei avaldanud.
Seda, mis saab vammist kahjustatud Kabli lasteaiast, Häädemeeste vallavanem Karel Tölp ei avaldanud. Foto: Urmas Luik

Möödunud sügisel avastati Kabli lasteaias ulatuslik majavamm ja sestpeale on lasteaiapere toimetanud Metsapoole põhikoolis. Koolimajas tehti seetõttu suuri ümberkorraldusi: aulast sai nooremate lasteaialaste rühm, osa klassiruumegi loovutati mudilastele, mis sisustati väikelaste vajadustest lähtudes. Samuti tuli kiiresti juurde ehitada mitu tualettruumi.

Lapsevanemad pidasid koolimajas tegutsemist ajutise lahendusena heaks, kuid lootsid, et võsukesed saavad vanasse, armsaks saanud lasteaeda naasta. Nüüd on aga selge, et see pole võimalik: vamm tegi hoonele niivõrd palju kahju, et maja taastada poleks majanduslikult mõistlik.

Et küla lasteaiata ei jääks, esitas MTÜ Kabli Külaselts Häädemeeste vallavalitsusele avalduse, teatades, et on valmis tellima omal kulul uue lasteaia ehitusprojekti, et see hiljem vallale kinkida.

“Kahjuks vallast ei tulnud seda initsiatiivi maja taastada või uus ehitada,” avaldas külaseltsi juhatuse liige Maret Salak põhjuse, mis ajendas kogukonda sellist ettepanekut tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles