Seadus lubanuks Mikk Tarrastel poole rohkemgi relvi omada

Sirle Matt
, reporter
Copy
Läinud nädala alguses alustati Lihula külje all verevalamise korraldanud Mikk Tarraste üle kohtupidamist.
Läinud nädala alguses alustati Lihula külje all verevalamise korraldanud Mikk Tarraste üle kohtupidamist. Foto: Mailiis Ollino

Mõrtsukas Mikk Tarraste relva­arsenali iseloomustanud Pärnu Raba lasketiiru pidaja, kvalifitseeritud relvainstruktor ja kunagine kaitseväelane Priit Paulus tõdeb, et nii suure relva- ja moonakoguse omamises pole midagi iseäralikku. Ta toonitab, et tulirelv ei saa olla kuri, paha, hirmus ega lase ise: relv on ese.

Läinud aasta 6. juunil, kui toona 32aastane Mikk Tarraste Lihula lähedal inimeste pihta tulistas, oli tal kaasas kolm tuli­relva ja rohkesti laskemoona. Läbiotsimisel tuli tema pealinna korterist ja Tuudi küla suvekodust lage­dale veel arsenali. Võhiku paneb avastatud sõjariistade kogum hämmastuma.

Mootorratturit tulistas Tarraste süüdistuse järgi Jericho püstolist, mootorratturi järel sõitnud autosid, umbes pool tundi hiljem Žigulit vanaema-vanaisa ning kolme lapselapsega ning sündmuskohale saabunud politseinikke vintraudsest poolautomaatrelvast Vepr-1V. Vintraudse püssi küljes oli leidmise ajal neljakordse suurendusega optiline sihik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles