Märtsiks plaanitud avalike ürituste seis on nutune

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Kolm aastat tagasi peeti Munamäel maslennitsa’t ja ilmselt ei tulnud keegi korraldajatest selle peale, et slaavi vastlapäev jääb viiruskriisi tõttu ära.
Kolm aastat tagasi peeti Munamäel maslennitsa’t ja ilmselt ei tulnud keegi korraldajatest selle peale, et slaavi vastlapäev jääb viiruskriisi tõttu ära. Foto: Urmas Luik

Märtsis plaanisid eri organisatsioonid Pärnus korraldada kolm avalikku üritust. Neist vaid ühe eestvedajad kaaluvad veel võimalust kohanduda uute piirangutega ja kavandatu ellu viia.

Valitsuse reeglid lubavad välitingimustes koosolekuid, üritusi ja meelelahutust kuni kümne inimesega rühmas. Seejuures tuleb tagada, et üks rühm ei puutuks kokku ülejäänutega. 21–06 ei tohi üritusi korraldada ühelgi tingimusel.

Seni olid lubatud kuni 250 osalejaga avalikud üritused. Pärnu linnavalitsus väljastas varem märtsiks kolm avaliku ürituse luba. Üks ettevõtjaist loobus sündmuse korraldamisest, teine lõpetas ilmaolude tõttu, kolmas uurib, kas tal on võimalik uusi nõudeid täita.

Pärnumaa vähemusrahvuste liit Raduga soovis märtsi keskel Munamäel pidada maslennitsa’t ehk slaavi kultuuri vastlapäeva, kuid loobus.

Kesklinna silla kõrval asunud kardirajal, mille luba ulatus märtsini, plaaniti kartide võidusõitu, ent kuna jää enam ei kanna, siis seal ka ei sõideta.

OÜ Aecetial on soov korralada 12.–14. märtsil Maxima juures kevadlaat. “Nemad ei ole veel loobunud ja nuputavad, kuidas pidada laata kümne inimesega gruppides, mis üksteisega kokku ei puutu,” sedastas Pärnu linnavalitsuse meedianõunik Teet Roosaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles