Tori sild suletakse ehituseks seitsmeks kuuks (2)

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Tori silla ehitamisel lähtutakse põhimõttest, et see ei jääks arhitektuurimälestiste kõrval domineerima.
Tori silla ehitamisel lähtutakse põhimõttest, et see ei jääks arhitektuurimälestiste kõrval domineerima. Foto: Urmas Luik

Tori rahvamajas pidanuks üleeile õhtupoolikul toimuma avalik arutelu Tori silla ehituse keskkonnamõju üle, kuid see koliti koroonaviiruse tõttu veebi. Vormimuutus ei seganud mõttevahetust ja kohalikud said teada, et ajutist autosilda ehitustööde ajaks ei tule ja silla välimuse suhtes ei saa nad kaasa rääkida.

1956. aastal ehitatud ja 1999. aastal remonditud sild pole projekteeritud tänapäevase liikluskoormuse järgi ega vasta enam nõuetele. Ehituse ja Tarkvara Inseneribüroo OÜ 2018. aastal tehtud uuringust selgus, et silla talastiku ja sammaste olukord on halb ja nõuab põhjalikku remonti. Selleks tuleks praegune sild lammutada ja ehitada uus, laiem sild üle Pärnu jõe.

Tori silla enda uuendamine läheb hinnanguliselt maksma kolm miljonit eurot. Ehitustööd algavad 2021. aastal ja kestavad 2022. aastani.

Senise kolme sambaga silla asemele tuleb Torisse nüüd kahe sambaga rajatis. Sambad püstitakse seniste kõrvale, mis lühendab silla kinnioleku aega. Peale selle aitab see parandada silla veeläbilaskevõimet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles