Politseireidid jõuavad jõusaalidesse

Pärnu Postimees
Copy
Sisetingimustes on neljapäevast keelatud nii sportimine kui treenimine. Erand tehakse vaid professionaalsetele sportlastele, koondise liikmetele ja kandidaatidele ning riigi sõjalise kaitse ja siseturvalisusega seotud tegevustele.
Sisetingimustes on neljapäevast keelatud nii sportimine kui treenimine. Erand tehakse vaid professionaalsetele sportlastele, koondise liikmetele ja kandidaatidele ning riigi sõjalise kaitse ja siseturvalisusega seotud tegevustele. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal jätkab politsei koroonaviiruse piirangutest kinnipidamise kontrolli. Kaubanduskeskuste, toidupoodide ja ühissõidukite kõrval võetakse tähelepanu alla võimlad ja jõusaalid.

Politsei- ja piirivalveameti kriisistaabi asejuhi Argo Tali sõnutsi näitavad eelmiste nädalate reidid, et üldiselt peavad inimesed piirangutest kinni ja mõistavad nende vajadust. “On vaid väike osa inimesi, kes kehtestatud piirangutest ei tea või keelduvad neid täitmast,” märkis Tali ja kiitis neid tööandjad, kes tagavad töötajate ja külastajate ohutuse oma kaupluses või ettevõttes.

Et neljapäevast rakenduvad uued piirangud ka võimlate ja jõusaalide suhtes, plaanib politsei alustada pistelisi kontrolle sealgi. “Senisest enam pöörame tähelepanu jõusaalidele, kus inimesed peavad olema hajutatult ja hoidma vahet,” selgitas Tali.

Jätkuvad korrakaitsjate kontrollkäigud toidupoodidesse, tanklatesse, ühissõidukitesse, aga ka väiksematesse ettevõtetesse, kuna on täheldatud, et väikepoodides ja tanklates kantakse maske vähem kui kaubanduskeskuses. “Igas poes ei ole turvatöötajat, kes maski kandmise meelde tuletab. Samuti võib maskita poodlemise põhjus olla selles, et inimene mõtleb, et käib ainult korraks sees ja midagi ei juhtu, kuid praeguses olukorras on tõenäoline haigestuda igal pool,” nentis politseiametnik. Samal ajal kontrollitakse ka desinfitseerimisvahendite olemasolu.

Möödunud nädalavahetusel kontrollisid politseinikud piirangute järgimist 1533 kohas, sealhulgas 81 meelelahutusasutuses, seitsmes kirikus, 1018 keskuses, 223 ühissõidukis, 224 muus avalikus siseruumis. Neis kohtades kandis maski hinnanguliselt üheksa inimest kümnest. Maske jagati ligemale 900 elanikule. Peale selle tuvastati seitse isolatsioonikohustuse rikkujat. 

Pärnu politseijaoskonna juhi Üllar Küti jutu järgi jäi nädalavahetusel politseinikele silma mõni maskita inimene. Politseinikud vestlesid nendega ja andsid vajadusel näokatte. Kodus püsimise pilt on Küti hinnangul olnud rahuldav. “Esinenud on üksikjuhtumeid, kus isolatsioonis kodanik liigub ringi,” tõdes Kütt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles