Punane Rist jagab maske asutustele, mil napib raha nende ostuks (1)

Pärnu Postimees
Copy
Pärnus Supeluse tänaval asuvas Fööniksi pansionaadis nakatus jaanuari lõpus koroonaviirusesse 35 töötajat ja hoolealust.
Pärnus Supeluse tänaval asuvas Fööniksi pansionaadis nakatus jaanuari lõpus koroonaviirusesse 35 töötajat ja hoolealust. Foto: Urmas Luik

Kaheksasse eakate hooldekodusse Eesti eri paigus jõuab sel nädalal ühekorramaskide saadetis, teiste seas saavad oma osa pansionaat Fööniks Pärnus ja SA Lääneranna Hoolekande Varbla hooldekodu.

Millised hooldekodud maske kõige enam vajavad, otsustati terviseameti ja sotsiaalministeeriumi koostöös. Valituks osutusid sel korral Pärnumaa asutuste kõrval Koeru hooldekeskus, Viimsi Pihlakodu, Alutaguse hoolekeskus, Väärikas Vanadus, Helme pansionaat ja Setomaa hooldekodu.

“Praegu on väga keeruline teha otsuseid, kes vajab abi kõige enam: koroonaviirus on jätnud sügava jälje nii paljude inimeste tervisele ja toimetulekule. Kuigi haiglates on raskes seisus aina nooremad, on eakad endiselt meie kõige haavatavam elanikkonna grupp,” tõdes Eesti Punase Risti peasekretär Arvi Perv. “Töötame selle nimel, otsime partnereid, et see ei jääks ühekordseks annetuseks.”

Neile, kel napib raha kaitsemaskide soetamiseks, ulatab abikäe Eesti Punane Rist.
Neile, kel napib raha kaitsemaskide soetamiseks, ulatab abikäe Eesti Punane Rist. Foto: Eesti Punane Rist

Hoolekandeasutustes on riskirühma inimesed, kellel COVID-19 võib kulgeda väga raskelt ja lõppeda tihti surmaga.

“Igasugused ennetavad meetmed, sealhulgas maskikandmine, vaktsineerimine, aitavad viiruse levikut piirata," ütles terviseameti nakkushaiguste osakonna juhataja Hanna Sepp. Ta lisas, et kui hoolekandeasutustes nakatutakse vähem, väheneb osaliselt koormus tervishoiusüsteemile üldiselt.

Peale selle jagatakse 10 000 maski lähinädalatel organisatsioonidele, mis nende vajadusest Punasele Ristile teada annavad. Sestap ootab Eesti Punane Rist 14. märtsini e-kirja aadressil kaitsemaskid@redcross.ee või küsitlusvormis http://bit.ly/kaitsemaskid märguandeid asutustelt, kus on suur kaitsemaskide tarvidus, kuid napp eelarve nende soetamiseks.

Neljale ühiskondlikult tähtsale ühendusele antakse igale 2500 maski.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles