Kasvuhoonekohvik ja lagumajade taaskasutus jõudsid nutikamate roheideede sekka

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Tänavu telesaates “Rakett 69” osalev Lii Urb (pildil) jõudis koos Eliise Tiidussalu ja Karmen Pikkmetsaga parimate hulka ka roheideede konkursil Negavatt.
Tänavu telesaates “Rakett 69” osalev Lii Urb (pildil) jõudis koos Eliise Tiidussalu ja Karmen Pikkmetsaga parimate hulka ka roheideede konkursil Negavatt. Foto: Urmas Luik

Sel nädalal selgusid roheideede konkursi Negavatt 20 paremat ideed, mis jätkavad võist­lemist 28 000 euro suuruse auhinnafondi nimel. Paremikust täpselt kümnendik ehk kaks projekti on alguse saanud Pärnu maakonnast.

Lääneranna tegusate noorte tiim KUPKO on võtnud nõuks panna Lihulas Eestis esimesena toimima kuppelkasvuhoonesse rajatud kohvik. KUPKO meeskonna liige, Lääneranna noortekeskuse noorsootöötaja Eliise Tiidussalu rääkis, et tegu polegi ainult kohviku kui teenusega, vaid eeskätt noortele võimaluste loomisega: see oleks koht, kus noored õpiksid ise söögikraami kasvatama ja arendaksid keskkonnasäästlikku mõtteviisi.

Tiidussalu märkis, et sedasorti koht võib noorte käitumist ja teadlikkust palju mõjutada. Sageli tulevad noored keskusesse, kaasas näiteks kiirnuudlid ja muu poest ostetud, mitte alati just kõige tervis­likum toit. Miks mitte luua neile paremaid võimalusi?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles