Lääneranna vallajuhti umbusaldati kinniste uste taga

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Umbusalduse juured ulatuvad juba möödunud aasta võimuvahetusse, kui Arno Peksari (pildil) asemel valis sama seltskond volikogu esimeheks Rait Maruste.
Umbusalduse juured ulatuvad juba möödunud aasta võimuvahetusse, kui Arno Peksari (pildil) asemel valis sama seltskond volikogu esimeheks Rait Maruste. Foto: Mailiis Ollino

Lääneranna volikogu kinnisel istungil esitati vallavanemale Arno Peksarile 11 allkirjaga umbusaldusavaldus. 

Umbusaldusavaldusele kirjutasid alla opositsiooni kuuluva valimisliidu Nelja Valla Ühisjõud volinikud, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) esindajad ja neli liiget koalitsioonist ehk Peksari enda Lääneranna valimisliidust. 21-liikmelises volikogus on umbusaldusele käe alla pannud seega üle üle poole rahvasaadikutest.

Umbusaldusavalduse ettekandja Meelis Malk (EKRE) sõnas, et vallavanem Peksari vastu pole tal isiklikult midagi, kuid tegemist on poliitikaga.

Malga selgitusel on umbusaldusavalduse põhjuseks kriitika täitevvõimu suhtes, näiteks finants- ja hankemenetluste teemal. Ta tõi esile vallaeelarve miinuse ja laenuvõtmise.

Umbusalduse juured ulatuvad juba möödunud aasta võimuvahetusse, kui Peksari asemel valis sama seltskond volikogu esimeheks Rait Maruste. Malga sõnade kohaselt oli see esimene märk, et midagi on vallavalitsemises valesti, ja loodeti muutumist. “Kahe kuu jooksul ei õigustanud see otsus ennast valla täitevvõimu kontekstis,” põhjendas Malk.

Umbusaldajad leidsid, et Peksar pidanuks end selle ajaga rohkem kehtestama või pisut kõvemat häält tegema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles