Ametiruumidest väljaspool läheb naisevõtt kulukamaks

Pärnu Postimees
Copy
Mullu sõlmiti Pärnus 236 abielu.
Mullu sõlmiti Pärnus 236 abielu. Foto: Urmas Luik

Maist tõuseb abielutseremoonia hind neile paaridele, kes soovivad kombetalituse korraldada mujal kui Pärnu linnavalitsuse saalis.

Paari heita soovijatel on võimalus avaldused senise hinnaga sisse anda: enne 1. maid esitatud taotluste suhtes kehtivad praegused hinnad. Seda ka juhul, kui pulmakuupäev jääb hilisemaks.

Abielu sõlmimine kallineb 40 euro võrra. Kui seni on Pärnus väljaspool linnavalitsuse ametiruume abielutseremoonia korraldamine maksnud 150 eurot, siis maist kerkib teenuse hind 190 euroni. Kutsudes ametniku abielu sõlmima linnast välja, tuleb teenuse eest senise 350 euro asemel kukrut kergitada 390 euro võrra.

Pärnu perekonnaseisutoimingute ja rahvastikuregistri teenistuse juhataja Kristina Artma sõnutsi jäävad linnavalitsuse saalitseremooniate hinnad samaks. “Pooletunnine tseremoonia Pärnu linnavalitsuse suures saalis maksab 30 ja tunniajane 40 eurot,” märkis Artma.

Korraldamaks abielutalitus maakonnas, tuleb lehekuust kukrut kergendada pea 400 euro võrra.
Korraldamaks abielutalitus maakonnas, tuleb lehekuust kukrut kergendada pea 400 euro võrra. Foto: Peeter Langovits

Väljaspool linnavalitsust paariheitmine kallineb juhataja jutu järgi ennekõike põhjusel, et Pärnus on abiellumise hind Eesti madalamaid juba mõnda aega.

“Pakume inimestele väga individuaalset teenust ja lähtume abielutseremooniate korraldamisel iga paari isiklikest soovidest. Et me saaksime edaspidigi pruutpaaridele samal tasemel teenust pakkuda, peab selle hind ajaga kasvanud kuludele järele tulema,” selgitas Artma ja viitas, et väljaspool ametiruume tseremooniad tähendavad ametnikele töötamist nädalavahetustel ja pikki sõite maakonnas.

Läinud aastal sõlmisid Pärnu rahvastikuregistri teenistuse spetsialistid 236 abielu. Abielluti nii mererannas kui sügaval metsas, Pärnu muuseumis ja raekojas, kõige sagedamini mindi paari aga linnavalitsuse saalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles