Paarsada üle 60aastast saavad võimaluse vaktsineerida

Merle Rallmann
, veebilehe toimetaja
Copy
Pärnu haigla jätkab üle 60aastaste riskihaigustega inimeste vaktsineerimist.
Pärnu haigla jätkab üle 60aastaste riskihaigustega inimeste vaktsineerimist. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eesti haigekassa andis täna üleriigilises digiregistratuuris üle 60aastastele riskidiagnoosiga elanikele võimaluse broneerida eelolevaks laupäevaks endale vaktsineerimiseks sobiv aeg. Pärnu haigla on laupäeval valmis AstraZeneca vaktsiiniga kaitsepookima 226 soovijat.

Vastav teavitus on edastatud riskirühma kuulujate meilile, kuid kui inimese eesti.ee e-kirjad on suunamata, ei pruugi teade kõigini jõuda.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Margit Suhhostavets rõhutas, et sedapuhku ei ole muid viise vaktsiineerimisaega broneerida. “End saab vaktsineerimiseks kirja panna Pärnu haigla kodulehel, klikates “Üleriigilise digiregistratuuri” aknas või minnes internetis lehele digilugu.ee,” täpsustas Suhhostavets.

Edasi tuleb patsiendiportaali siseneda ID-kaardi, mobiil-ID või Smart-IDga. Neile inimestele, kes on riskirühmas ja kellele on vaktsineerimine mõeldud, kuvatakse süsteemis võimalus leida endale sobiv kaitsesüstimise aeg ja koht. Kui vastavat suunamist märgitud ei ole, siis aja broneerimise varianti ei kuvata.

Digiregistratuur avati kaks nädalat tagasi. Toona sai aega broneerida ka telefonitsi haigla registratuuri kaudu. Üle 1200st vaktsineerima tulnust ligemale kaks kolmandikku kasutas uudset digiregistratuuri. See oli Pärnu haigla ravijuhi Veiko Vahula sõnutsi üllatavalt hea tulemus.

​Suhhostavets soovitas noorema generatsiooni esindajatel pakkuda abi oma eakatele lähikondsetele, kel digitarkust ehk napib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles