Lääneranna volikogus vilistati töökorrale

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Lääneranna vallavolikogu esimees Rait Maruste on toonitanud, et viimatine volikogu oli hääleõiguslik, ehkki üle kolmandiku volinikest puudus istungilt.
Lääneranna vallavolikogu esimees Rait Maruste on toonitanud, et viimatine volikogu oli hääleõiguslik, ehkki üle kolmandiku volinikest puudus istungilt. Foto: Urmas Luik

Läinud töönädala viimasel päeval umbusaldas Lääneranna vallavolikogu senist vallavanemat Arno Peksarit. Kuigi umbusaldamiseks korraldatud istungil eksiti volikogu töökorra mitme punkti vastu, ei rikutud seadust.

Peksar sõnas pärast umbusaldamist, et kaalub tõsiselt volikogu otsuste kohtusse kaebamist, kuna tema arvates rikkus volikogu esimees töökorra kahte punkti. Esiteks: kui kolmandik volinikest puudub, tuleb istung edasi lükata. Teiseks: umbusaldust avaldatakse järgmisel korralisel volikogul. Reedene oli aga erakorraline.

Erakorralisele istungile oli kogunenud 21 volinikust 12. Ülejäänud teatasid, et ei saa koosolekul osaleda. Lääneranna volikogu töökorras on kirjas, et kui ilmumata jätmisest on ette teatanud vähemalt kolmandik volikogu liikmetest, tuleb selle esimehel määrata uus istungiaeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles