Purjuspäi rooli istunud mehed pandi aresti ja jäid juhtimisõiguseta

Karl Hütt
, reporter
Copy
Sel aastal on Pärnumaal tabatud 84 joobes autojuhti.
Sel aastal on Pärnumaal tabatud 84 joobes autojuhti. Foto: Sille Annuk

Sel nädalal mõistis kohus kahele Pärnumaal alkoholi tarvitanuna autorooli istunud mehele aresti ja võttis neilt ära sõidukijuhtimise õiguse. 

24. märtsil andis tähelepanelik liikleja politseile teada, et Tori vallas liigub kummalise sõidustiiliga Fordi buss. Pärnu lähedal pidas politsei sõiduki kinni ja tuvastas, et roolis olnud 43aastane mees oli tarvitanud alkoholi. Samuti oli sõidukile tegemata tehnokontroll. 

Kontrolli käigus selgus, et sama mees on märtsis juba kaks korda joobnuna roolist tabatud ja nende tegude eest on tema suhtes alustatud menetlust. “Seekord pidasime niivõrd lühikese aja jooksul korduvalt purjuspäi tabatud mehe väärteokorras kinni ja taotlesime talle aresti, et ohtliku liikluskäitumisega isik ei saaks enam sõidukirooli minna,” selgitas Pärnu politseijaoskonna juht Üllar Kütt.

Samal päeval pidasid politseinikud Tori vallas liiklusjärelevalvet tehes kinni Volvo sõiduauto, mida juhtinud 57aastane mees oli samuti tarvitanud alkoholi. Peale selle puudus sõidukil kohustuslik liikluskindlustus. Sama mees tabati alkoholi tarvitanuna roolist mullu jaanuaris, mil talle määrati karistuseks rahatrahv. Trahvi ei olnud ta siiani tasunud.

Purjus peaga rooli istumist ei saa millegagi õigustada. Siiralt loodan, et aresti kandes saavad nad oma tegude üle järele mõelda.

Üllar Kütt, Pärnu politseijaoskonna juht

43aastasele mehele mõistis Pärnu maakohus neljapäeval, 25. märtsil karistuseks 30 päeva aresti, võttis ära juhtimisõiguse seitsmeks kuuks ja konfiskeeris tema auto. 57aastasele mehele määras kohus täna kümnepäevase aresti ja jättis neljaks kuuks ilma juhtimisõigusest.

Küti sõnutsi näitavad mõlema mehe korduvad rikkumised, et nende käitumine liikluses on vastutustundetu ja ohtlik. “Purjus peaga rooliistumist ei saa millegagi õigustada. Siiralt loodan, et aresti kandes saavad nad oma tegude üle järele mõelda. Politseinikena teeme iga päev tööd selle nimel, et ohtlikud juhid liiklusest kõrvaldada enne, kui nad jõuavad põhjustada õnnetuse, mille tagajärjed on pöördumatud,” rääkis Kütt.

Ühtlasi tänas Kütt tähelepanelikku inimest, kes andis politseile teada tavatu sõidustiiliga autojuhist. Samuti julgustas Pärnu politseijaoskonna juht kõiki ülejäänuid teavitama politseid niisugustest olukordadest, et tagada meie kõigi ohutus.

Sel aastal on Pärnumaal tabatud 84 ja Eestis kokku 977 joobes autojuhti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles