Pärnus ristitakse ümber neli bussipeatust

Pärnu Postimees
Copy
Bussipeatus.
Bussipeatus. Foto: Arvo Meeks

Et peatuste nimed kinnistaksid ja väärtustaksid Pärnu ajaloolist pärandit, otsustas linnavalitsus ümber nimetada neli suvepealinna bussipeatust.

Nii saab edasipidi bussile või sealt maha astuda Koidula muuseumi, Veskimetsa, Uus-Sauga ja Merimetsa peatuses.

Ettepaneku muuta Jannseni tänaval asuva Jaani bussipeatuse nimi Koidula muuseumi peatuseks tegi sihtasutus Pärnu Muuseum. Peatuse lähedal asub Pärnu muuseumi filiaal Lydia Koidula muuseum ja samanimeline bussipeatus aitab nii muuseumi kui selle juurde rajatud vabaõhulava paremini üles leida. Varem oli Pärnus teisigi Koidula nimega seotud peatusi, kuid praegu pole neist ühtegi alles jäänud.

Ka Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK) toetas mõtet määrata Jaani peatuse uueks nimeks Koidula muuseum, sest peatuste nimed peavad olema informatiivsed, ei tohi eksitada ning peavad lihtsustama linnas orienteerumist ja vajalike objektide leidmist. Samuti saavad peatuste nimed kinnistada ja väärtustada Pärnu ajaloolist pärandit.

Samadel kaalutlustel tegi PÜTK ettepaneku muuta veel kolme Pärnu linna ühissõidukipeatuse nime. Kaubajaama tee peatuse nimi ei ole ühistranspordi kasutajale informatiivne, PÜTKi ettepanek oli ristida see lähikonda rajatud samanimelise elurajooni järgi Veskimetsaks.

Uus-Sauga ja Rõugu tänava äärse Puiestee peatuse nimi teeb linnas orienteerumise keerukaks ja eksitab, seevastu Uus-Sauga nimi annab teavet piirkonna kohta, kuhu buss suundub. Metsamajandi peatuse nimi eksitab samuti, sest sellenimelist asutust enam ei eksisteeri, uus nimi Merimetsa viitab bussi teekonnale samanimelist tänavat pidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles