Pärnumaa hooldekodudele kingiti tahvelarvuteid ja kohalike tehtud madratseid

Kristo Niglas
, Reporter
Copy
Madratseid ja patju viidi Tõstamaa hooldekodu Pootsi majja.
Madratseid ja patju viidi Tõstamaa hooldekodu Pootsi majja. Foto: Synlab

Möödunud nädalal jõudis hooldekodudesse 200 madratsit, mille riigi suurim meditsiinilabor Synlab Eesti kinkis hoolealustele, keda üle aasta kestnud koroonakriis on väga tugevasti mõjutanud. Suur hulk madratsitest tuli Pärnumaalegi.

Eestis valmistatud madratsid on juba teine Synlabi kingitus hooldekodudele. Märtsi alguses said eakate kodud 118 tahvelarvutit, mille Synlab ostis koostöös oma IT-partneriga Primend, et aidata eakatel suhelda oma lähedastega. Tahvelarvutid on varustatud enam levinud suhtlustarkvaraga ja neil on spetsiaalsed jalad, mis võimaldavad arvutit kasutada neilgi inimestel, kes ekraani käes hoida ei suuda.

Äsja hooldekodudele üle antud 200 eritellimusel toodetud SleepAngeli madratsit aitavad takistada nakkuse levikut, ennetada lamatiste teket ja vähendavad hooldekodude töötajate koormust. Madrats toetab tänu erilisele ülesehitusele voodikesksete ja halvenenud verevarustusega eakate hooldamist ja on hõlpsasti puhastatav. SleepAngel, millelt Synlab madratsid ostis, lisas kingitusele ekspresspadjad.

Viimaks madratsid abivajajatele, kutsus Synlab appi rahvusvahelise autoliisingufirma ALD Automotive, mille pikalt kodukontoris olnud töötajad sõitsid vabatahtlikuna risti-põiki läbi kogu Eesti.

ALD Automotive’i müügijuhi Ivar Vilmeri sõnutsi alustati madratsite üleandmisest kõige kaugemast Eesti nurgast, Saaremaalt Kihelkonna hooldekodust ja lõpetati nädal hiljem Jõgeva- ja Viljandimaal. Pikemad päevad tulid 800 kilomeetrit ja 16 tundi. “Siirast, ehedat ja positiivset emotsiooni, mida Synlabi kinke üle andes hooldekodudest vastu saime, kanname endaga veel kaua kaasas,” lausus Vilmer.

Lähedastega suhtlemiseks said tahvelarvutid Häädemeeste eakate kodu, Lääneranna Hoolekande Koonga ja  Varbla hooldekodu, Halinga turvakodude, Pärnu haigla õendus- ja hoolduskeskuse, Pärnu sotsiaalkeskuse, Väärika Vanaduse ja Tori hooldekodu elanikud.

Madratsid kingiti Lihula Südamekodule, Vändra tervisekeskusele, Tootsi hooldekodule, Vändra alevi hoolekandekeskusele, Pärnu-Jaagupi hoolduskodule, Tammiste hooldekodule, Jõõpre vanurite kodule, osaühingule Zunt (Villa Mare ja Fööniksi pansionaat), Tõstamaa hooldekodule, Surju hooldekodule Videvik, Kilingi- Nõmme tervise- ja hoolduskeskusele.

Üle aasta koroonakriisi eesliinil tegutsenud Synlab otsustas toetada Eesti hooldekodusid, sest just eakaid ja nende hooldajaid on jätkuv kriis valusalt puudutanud. Synlab võttis ühendust sotsiaalministeeriumi ja -kindlustusametiga, mille abil korraldati hooldekodudes küsitlus, saamaks teada, mida eakad kõige rohkem vajavad, et nad tunneksid end kogu maailma tabanud tervisekriisi ajal paremini. Selgus, et hooldekodude külastuspiirangute ajal tuntakse enim puudust oma lähedastest, kellega kohtuda on mullu kevadest olnud raske või sootuks võimatu. Samuti ilmnes 192 hooldekodu hõlmanud küsitlusest, et eakad, kes veedavad palju aega voodis, vajaks senisest paremaid madratseid.

Sotsiaalkindlustusameti kvaliteediosakonna juhi Raivo Sultsi kinnitusel on Synlab hea partner, millega keerulisi olukordi lahendada. „Suhtleme hooldekodudega pea iga nädal ja hooldekodud on siiralt tänulikud nende praktiliste kingituste üle, mida Synlab neile jaganud on,” rääkis ta.

Hooldekodud said valida, mida nad Synlabilt kingiks soovisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles