Aasta suurpere konkurss kutsub taas osalema

Lauri Mutso
, Ajakirjanik
Copy
Illustreeriv pilt
Illustreeriv pilt Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Pärnumaal elab 312 nelja ja enam lapsega peret. Eesti lasterikaste perede liit kutsub maakonna elanikke üles neid tegusaid ja innustavaid perekondi märkama ja esitama 10 000eurose stipendiumiga aasta suurpere konkursile. 

Eesti lasterikaste perede liidu presidendi Aage Õunapi jutu järgi on möödunud aasta pakkunud peredele küllaga katsumusi, kuid kinkinud rohkelt võimalusi pere keskis aega veeta ja üksteisele olemas olla.

“Kodudest on saanud koolid, lasteaiad ja huviringid ning pea iga lapsevanem on omandanud täiskohaga lisatöö õpetaja, treeneri või juhendajana,” sõnas Õunap. “Aga suurpered on nutikad: jõud ühendatakse, üksteist aidatakse ja üheskoos saavad kodused toimetused kiiresti tehtud.”

Õunapi selgitust mööda soovib liit aasta suurpere tiitliga tänada hakkajat perekonda, kes keerulise aja kiuste suutnud säilitada positiivse hoiaku ja andnud eeskuju ülejäänud peredele.

Suurpered on nutikad: jõud ühendatakse, üksteist aidatakse ja üheskoos saavad kodused toimetused kiiresti tehtud.

Aage Õunap,

Eesti lasterikaste perede liidu president

Tänavu suurendati stipendiumi, mille eesmärk on toetada laste huvitegevust ja pakkuda võimalusi õppida-areneda, 10 000 euroni. “Suurtel peredel on palju põnevaid ideid ja soovime, et need saaksid teoks ja unistused täide viidud,” ütles üritust toetava Bigbanki Eesti juht Jonna Pechter.

Mullu osales konkursil 76 peret, kellest üheksa olid Pärnumaalt. Aasta suurpere tiitli võitis tollal kuuelapseline perekond Alev Võrumaalt. Toimekas pere elab isa Aivo vanasse koolimajja rajatud moodsas kodus, kuhu ühtlasi mahub šokolaadivabrik kodukohvikuga.

Aasta suurpere konkurss toimub 12. korda ja sellest on oodatud osa võtma kõik tegusad ja toimekad nelja või enama lapsega pered. Kandidaate saavad esitada 19. aprillini kõik Eesti inimesed: pered ise, töökaaslased, lähedased, sõbrad ja tuttavad. Selleks tuleb täita ankeet lasterikaste perede liidu veebilehel.

Aasta suurpere selgub emadepäeval, 9. mail.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles