Reede ja laupäev tulevad tormised, väikesaarte laevaliiklus on juba häiritud

Meelis Kalme
, reporter
Copy
Pärnumaal tugevneb hommikupoolikul edela- ja lõunatuul sisemaal puhanguti 15–18, rannikul 20–24 meetrini sekundis.
Pärnumaal tugevneb hommikupoolikul edela- ja lõunatuul sisemaal puhanguti 15–18, rannikul 20–24 meetrini sekundis. Foto: Mailiis Ollino

Ilmateenistuse teatel on täna tuul sedavõrd tugev, et teenistus väljastas tormihoiatuse: Saare ja Hiiu maakonnale on antud teise taseme hoiatus, ülejäänud Eestile esimese taseme oma. Tugev tuul häirib reedel ka laevaliiklust väikesaarte liinidel. 

Riigi ilmateenistus teatab, et reede hommikupoolikust tõusevad edela- ja lõunatuule puhangud sisemaal üle 15, saartel ja rannikul ajuti üle 24 meetri sekundis. Pärnumaal tugevneb hommiku poole edela- ja lõunatuul sisemaal iiliti 15–18, rannikul 20–24 meetrini sekundis. Tormiga kaasnevad mõõdukas vihm ja lörts. Prognoosi kohaselt jagub tugevamat tuult tuult laupäevakski ja ilm rahuneb alles pühapäevaks.

Tugev tuul häirib väikesaarte liinidel ka laevaliiklust. Kihnu liinil on reedel tühistatud reisiparvlaev Kihnu Virve väljumine Kihnust kell 10 ja Munalaiult kell 13.30. Häireid võib esineda ka Kihnu Virve väljumisel Kihnust kell 16.15, Munalaiust kell 17.45, Kihnust kell 19 ja Munalaiust kell 20.15. Ühtlasi ei võta Kihnu Virve reedel peale üle viie tonni kaaluvaid sõidukeid.

Liiklus võib olla reedel häiritud Manilaiu–Munalaiu vahelgi. Sellelgi liinil ei võta laev peale üle viietonniseid masinaid.

Tormihoiatus

Teise taseme hoiatus tähendab, et ilm on ohtlik, oodata võib tavatuid ilmastikunähtusi. Tugev tuul häirib laevaliiklust, murrab puid, arvestada tuleb elektrikatkestustega. Tasuks olla tähelepanelik, jälgida prognoosi ja järgida võimuesindajate soovitusi.

Esimese taseme tormihoiatus tähendab aga, et ilm võib teatud olukordades olla ohtlik ja ilmaoludega peaks arvestama, kui tegevus on neist mõjutatud.

Andmed: riigi ilmateenistus

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles