Pärnulased kandideerivad spordipreemiale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Tults.
Jaan Tults. Foto: Ants Liigus

Kultuuriministeerium avalikkustas riigi kultuuri- ja spordipreemiatele kandideerivad inimesed ja kollektiivid.


Kultuuripreemiate kandidaatide nimekirjas, kus on 27 pikaajalise väljapaistva tegevuse eest esitatut ning 46 loomeisikut või loomingulist kollektiivi, kelle mullune looming oli silmapaistev, praegusi pärnulasi peale filmi “Detsembrikuumus” meeskonnas aastapreemiale esitatud Mihkel Ulmani ei ole.



Kultuuri elutööpreemiaid antakse välja kolm, igaühe suurus on miljon krooni. 150 000 krooni suurusi aastapreemiaid jagatakse viis.



Spordi elutööpreemiale kandideeriva 16 inimese seas on Pärnust pärit sõudetegelane Jaan Tults. Aasta spordipreemiale kandideerivad pärnakatest sõudetreenerid Tatjana Jaanson ja Matti Killing ning Pekingi olümpia sõuderegatil hõbemedali võitnud Jüri Jaanson ja Tõnu Endrekson.



Spordi elutööpreemiaid antakse välja kaks, kumbki 600 000 krooni, aastapreemia määratakse viiele, selle suurus on 150 000 krooni. (PP)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles