Pärnu linn tühistab hoonestusõiguse

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv.
Arhitektide joonised. Foto on illustreeriv. Foto: Internet

Pärnu linnavalitsus tegi volikogule ettepaneku Sadama 3 hoonestusõiguse leping ennetähtaegselt lõpetada, sest Tartu ülikool pole kinnistule ehitanud lubatud teadus- ja arendusasutust.

Sadama 3 hoones asuvad ruumid on aastaid olnud mereuurijate kasutuses. Pärast aktsiaseltsi Pärnu Sadam mereuurimisjaama ühendamist Tartu ülikooli alluvuses oleva Eesti mereinstituudiga asus mereinstituut siinseid ökosüsteeme uurima.

2006. aastal taotles ülikool Sadama 3 kinnistule kümneaastase hoonestusõiguse seadmist, et hoone renoveerida ja paigaldada sinna akrediteeritud laboratooriumi nõuetele vastav keemialaboratoorium. Volikogu nõustus tasuta hoonestusõiguse seadmisega, uue hoone kasutusluba tuli vormistada hiljemalt 2009. aasta lõpuks.

Linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo tõdes, et ülikool pole oma kohustusi täitnud ja on kaotanud kinnistu arendamise vastu huvi. Linnavalitsus teeb volikogule ettepaneku leping enne 2016. aastal kukkuvat tähtaega lõpetada.

Tartu ülikool on lepingu lõpetamisega päri. Eesti mereinstituudi töötajad kasutavad Lootsi 2a hoonet ja Sadama 3 on aastaid tühjana seisnud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles