Talgulised rajavad lilleniite ja putukahotelle

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Arvukalt on plaanis talgute korras rajada lilleniite.
Arvukalt on plaanis talgute korras rajada lilleniite. Foto: Henn Soodla

Sel laupäeval toimub üle-eestiline “Teeme ära!” 2+2-talgupäev, kuhu Pärnumaal on tänase seisuga kirja pandud 130 talgutegu.

Talgupäeva Pärnumaa koordinaatori Viiu Tamla sõnade kohaselt on talguid kirja pandud nii linnas kui maakonnas. Kuna töid ja talgukohti saab teemeara.ee lehele jätkuvalt märkida, võib eeldada, et neid lisandub.

“Praeguseks on Pärnumaal plaanitud 85 kevadkoristust, 75 lilleniidu rajamist, 25 kompostikasti ehitamist ja 14 putukahotelli rajamist,” loetles Tamla. “Peale selle on osa mõelnud nurmenukke uurida ja osa teeääri ja tänavaid koristada.”

Kuna valida võis mitu talgutegu, võtab nii mõnigi seltskond ette mitu tööd.

Koroonaajast tingituna ei avalikustata tänavu talgukohti üldsusele, vältimaks inimeste kogunemist.

Kogu Eestis oli eilse seisuga registreeritud 1700 talgutegu.

“Teeme ära!” 2+2-talgupäeva eestvedaja Tarmo Tüüri sõnutsi on inimeste soov osaleda rõõmustavalt suur. „Kirja pandud talgutegude rohkus näitab, et ühist tegutsemist üle-eestilise “Teeme ära!” talgupäeva raames juba väga oodati,” lausus Tüür. „Eriti teeb heameelt see, kui palju liigirikkaid niidulillede lapikesi hakkab tekkima igasse Eestimaa nurka, niisama muljetavaldav on ehitatavate kompostikastide arv ja suur putukahotellide meisterdamise õhin.”

Talgupäeva korraldajad kutsuvad kõiki eestimaalasi koos lähedastega ette võtma neid kevadtöid, mis just nüüd tegemist tahavad.

“Teeme ära!” talgupäeva meeskonna tänavused üleskutsed seonduvad kõik hoolimisega: tähelepanu all on igaühe looduskaitsega seotud tegevus ja toidu raiskamise vähendamine, samuti ohutu koostegutsemine ja vaimsed vitamiinid.

Soovitusi, kuidas märgata ja toetada meid ümbritsevat elurikkust, leiab talguveebist. Samuti nõustavad asjatundjad, kuidas anda uus elu toidujäätmetele ja mismoodi õigesti kompostida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles