Pärnu plaanib hakata väikeettevõtlust toetama

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Pärnu linnavalitsus suunas volikokku määruse eelnõu, millega soovitakse linnas sisse seada ettevõtlustoetuste taotlemise kord.

Ettevõtluse arendamise tarvis rahalise toetusmeetme loomine on Pärnus esmakordne. Tänavuses linnaeelarves plaanitakse selleks 17 900 eurot.

Linnavalitsuse teatel on ettevõtlustoetuse peamine eesmärk aidata Pärnus tegutsevatel ettevõtetel muutuvates majandustingimustes kohaneda ja olla konkurentsivõimelisemad.

„Kitsam eesmärk on toetada ettevõtete ekspordivõimekust,“ rääkis Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepp. „Toetusmeetme raames toetame kulutusi, mis aitavad suurendada ekspordivõimekust: toote- ja teenusearendus, tehnoloogia uuendus, ekspordiplaanide koostamine, turu- ja tasuvusuuringute läbiviimine, täienduskoolitused ja välismessidel osalemine.“

Toetus on mõeldud Pärnu linnas tegutsevatele kuni 50 töötajaga väikeettevõtetele. Eelkõige neile, kes ei saa toetust taotleda Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusest (EAS). „Keskendume neile, kelle jaoks EASi meetmed võivad olla liiga suure omaosalusprotsendi tõttu kättesaamatud,“ sõnas Lepp.

Pärnu linna ettevõtlustoetuse alammääraks on plaanitud 1000 eurot ja ülemmääraks 5000 eurot. Omafinantseeringu suurus peab olema vähemalt 30 protsenti projekti kogumahust.

Taotlusi võetakse vastu kahes voorus. Esimene tähtaeg on 30. aprill ja teine 30. september. Tegevusi on võimalik ellu viia ühe aasta jooksul pärast taotluse rahuldamise otsust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles